2 růstové akcie, které miliardáři nakupují na medvědím trhu

Někteří manažeři hedgeových fondů nakupovali tyto akcie v prvním čtvrtletí, i když index Nasdaq Composite klesal.

Index Nasdaq Composite se po většinu minulého roku pohyboval v klesajícím trendu a makroekonomické obavy jej v prvním čtvrtletí posunuly do oblasti medvědího trhu. Někteří z nejbohatších investorů však tento pokles považovali za příležitost k nákupu.

Například miliardář Israel Englander ze společnosti Millennium Management v prvním čtvrtletí navýšil svou pozici ve společnosti The Trade Desk (TTD -4,52 %), zatímco miliardáři John Overdeck a Ron Baron zvýšili své podíly ve společnosti Datadog (DDOG 6,57 %).

Od té doby obě akcie nadále klesají. Někteří investoři si proto kladou otázku, proč tito miliardáři kupují tyto růstové akcie.

1. Trade desk

Společnost Trade Desk se specializuje na digitální reklamu. Její platforma založená na umělé inteligenci pomáhá inzerentům plánovat, měřit a optimalizovat cílené kampaně napříč digitálními kanály, včetně stolních počítačů, mobilních zařízení a připojené televize (CTV).

V loňském roce výzkumná společnost Gartner opět uznala společnost Trade Desk jako lídra v oboru, spolu se společnostmi Google a Amazon. Jako nezávislá společnost - což znamená, že nevlastní mediální nemovitosti - však The Trade Desk těží z méně zaujatého obchodního modelu. Například společnost Alphabet má důvod směrovat kupce reklamy na své vlastní zásoby ve vyhledávači Google a na YouTube a společnost Amazon má důvod směrovat kupce reklamy na své zásoby na tržišti Amazon a v televizi Fire TV. Na Trade Desk se tyto střety zájmů nevztahují.

Tato výhoda přispěla k rychlému růstu. V uplynulém roce vzrostly tržby společnosti The Trade Desk o 44 % na 1,3 miliardy dolarů a volný peněžní tok (FCF) se zvýšil o 12 % na 394 milionů dolarů. A co víc, investoři mají dobrý důvod věřit, že růst bude pokračovat. Digitální reklama se rychle blíží adresovatelnému trhu ve výši 1 bilionu dolarů a společnost The Trade Desk nabírá na síle v oblasti shopper marketingu a CTV reklamy.

Největší světový maloobchodní řetězec Walmart si nedávno vybral společnost The Trade Desk pro svou platformu pro reklamní technologie. Partnerství bude kombinovat údaje o nákupech od společnosti Walmart s technologií společnosti The Trade Desk, což umožní obchodníkům cílit kampaně a měřit výsledky na základě online a in-store prodejů. Tento krok by mohl společnost The Trade Desk posunout do popředí marketingového odvětví zaměřeného na nákupy v hodnotě 200 miliard dolarů.

Nedávno společnost Disney uzavřela podobnou dohodu se společností The Trade Desk. Mediální gigant zpřístupní svá data prostřednictvím reklamní technologické platformy společnosti The Trade Desk, což marketérům umožní spouštět personalizované kampaně v lineárních a digitálních videokanálech společnosti Disney. Tento vývoj je obzvláště pozoruhodný, protože společnost Disney plánuje do konce roku spustit úroveň Disney+ podporovanou reklamou a společnost The Trade Desk má nyní dobrou pozici, aby z toho mohla těžit.

Ve světle této dynamiky se tato růstová akcie skutečně jeví jako chytrá investice.

2. Datadog

Datadog se specializuje na monitorování a pozorovatelnost. Její cloudová platforma denně přijímá, indexuje a analyzuje biliony datových bodů a její engine umělé inteligence Watchdog tyto signály využívá k identifikaci bezpečnostních hrozeb a problémů s výkonem v reálném čase napříč aplikacemi, sítěmi a infrastrukturami. To umožňuje podnikům rychle identifikovat a řešit technické problémy, a zajistit tak dobrou uživatelskou zkušenost pro zaměstnance a zákazníky.

Společnost Gartner v červnu uznala Datadog jako lídra na trhu monitorování a sledování výkonu aplikací a uvedla, že má lepší schopnost realizace než kterýkoli jiný dodavatel. Společnost Gartner konkrétně zmínila, že klíčovým rozlišovacím znakem společnosti Watchdog je schopnost předvídat události a automatizovat analýzu příčin.

Společnost Datadog nabízí více než 500 integrovaných integrací, které usnadňují přijetí, a její široké portfolio softwaru pro monitorování výkonu a zabezpečení se stalo základem úspěšné strategie land-and-expand. Udržení čistých příjmů za posledních 19 čtvrtletí přesáhlo 130 %, což znamená, že průměrný zákazník zvyšuje své výdaje o více než 30 % ročně.

Současně Datadog v uplynulém roce zvýšil počet svých zákazníků o 30 % na 19 800 a tato složená dynamika - více zákazníků a rostoucí výdaje na zákazníka - podpořila dobré finanční výsledky. Tržby se v uplynulém roce zvýšily o 78 % na 1,2 miliardy dolarů a finanční prostředky vzrostly o 210 % na 336 milionů dolarů.

Při pohledu do budoucna mají akcionáři dobrý důvod být vůči této společnosti optimističtí. Projekty digitální transformace budou v budoucnu generovat ještě více dat a podniky budou muset tato data sledovat z hlediska výkonnosti a bezpečnosti. Datadog věří, že do roku 2025 vytvoří adresovatelný trh v hodnotě 53 miliard dolarů, a silné postavení společnosti na trhu by jí mělo pomoci tuto příležitost využít.

V současné době se akcie obchodují za 23násobek tržeb, což je mnohem méně než tříletý průměr 39násobku tržeb, a proto je vhodná doba pro nákup několika akcií.

Tento článek představuje pouze názor autora. Nejedná se o investiční radu ani doporučení.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články