Autor: Adam Spáčil

25 milionů diváků zhlédlo první dva díly seriálu "Pán prstenů", který Amazon natočil za 1 miliardu dolarů, což je rekordní počet pro Prime Video

Pán prstenů: Sledovanost "překonává všechny dosavadní rekordy a představuje největší premiéru v historii Prime Video," dodala společnost.

Sledovanost "překonává všechny dosavadní rekordy a představuje největší premiéru v historii Prime Video," dodala společnost.

Šéfka studia Amazon Jennifer Salkeová označila seriál a první ohlasy za "hrdý okamžik" pro společnost.

"Právě desítky milionů sledujících fanoušků - zjevně stejně nadšených do Středozemě jako my - jsou naším skutečným měřítkem úspěchu," uvedla v tiskové zprávě.

Je to poprvé, co Amazon zveřejnil počet diváků svého programu. Amazon však neuvedl, jak je to v porovnání s ostatními pořady na této platformě, uvedl deník The Wall Street Journal.

Seriál na motivy díla J. R. R. Tolkiena je nejdražší televizní produkcí v historii, rozpočet jen na první sezónu se pohybuje kolem 1 miliardy dolarů.

Nový seriál má zvláštní místo v srdci zakladatele a výkonného předsedy představenstva Amazonu Jeffa Bezose, který byl ústřední postavou v úsilí o získání práv. Bezos uvedl, že i jeho syn doufal v to nejlepší poté, co řekl svému otci: "Prosím, nezpackej to."

"Pán prstenů" je jednou z nejpopulárnějších fantasy sérií všech dob. Šest filmů, natočených podle stejnojmenné knižní série, je rozděleno do dvou trilogií: "

Na začátku letošního roku utratil Amazon 8,5 miliardy dolarů za akvizici společnosti MGM, což ukazuje na dlouhodobější ambice v oblasti zábavního filmu. Do knihovny MGM patří například série James Bond a "Rocky".

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články