Autor: Adam Spáčil

3 levné dividendové akcie

Dividendové výnosy nad 5 % jsou skvělým důvodem pro nákup těchto akcií. Dividendy jsou pro investory skvělým způsobem, jak posoudit, kolik peněz je společnost schopna a ochotna každoročně vrátit akcionářům.

Dividendové výnosy nad 5 % jsou skvělým důvodem pro nákup těchto akcií.

Dividendy jsou pro investory skvělým způsobem, jak posoudit, kolik peněz je společnost schopna a ochotna každoročně vrátit akcionářům. Hledání akcií se silnými peněžními toky a solidní dividendou může být také skvělým způsobem, jak najít investice, které překonávají trh.

Třemi společnostmi, které jsou stavěné na jakékoliv tržní prostředí, jsou Verizon (VZ -1,12 %), Blackstone (BX -6,54 %) a Walgreens (WBA -2,17 %), a ty vyplácejí dividendy, které přesahují 5% výnos.

Bezdrátové připojení je skvělý byznys pro dividendy

V USA existují pouze tři hlavní poskytovatelé bezdrátových služeb a Verizon je jedním z nich. Společnost má prémiové postavení na trhu a vedoucí pozici v oblasti mobilních sítí 5G.

Investory znepokojily ztráty společnosti Verizon v nižší části trhu po koupi společnosti Tracfone, ale budoucnost společnosti Verizon nespočívá v boji o zákazníky z nižších segmentů. Je to udržení zákazníků s vysokou marží a přidání zákazníků bezdrátového širokopásmového připojení v domácnostech, které Verizon nazývá pevné bezdrátové připojení. Ve druhém čtvrtletí společnost přidala 256 000 zákazníků pevného bezdrátového připojení a nyní může začít spojovat své služby do balíčků, aby zákazníkům poskytla ještě větší nabídku. Streamovaný obsah by mohl být třetí částí nového triple play, který zahrnuje bezdrátové a domácí širokopásmové připojení.

Dividendový výnos společnosti Verizon ve výši 5,8 % je na dnešní trh vysoký; vzhledem k oligopolu, v němž se společnost v oblasti bezdrátových služeb v USA nachází, se mi líbí její hodnota a její budoucnost.

Správa aktiv ve velkém měřítku

Blackstone je lídrem v oboru soukromého kapitálu a alternativních investic; to investorům umožňuje vystavit se jak příjmům z poplatků, tak příjmům založeným na výkonnosti. Konečným cílem je však zvyšování spravovaných aktiv.

Celkový objem spravovaných aktiv se v posledním čtvrtletí navzdory poklesu trhu zvýšil o 38 % na 940,8 milionu USD. To proto, že ve druhém čtvrtletí roku 2022 zaznamenala příliv investic ve výši 88,3 miliardy dolarů a za poslední rok přišlo 339,7 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že investoři hledají výnosy ze všech typů investic, fondy Blackstone si našly ještě širší publikum.

Dividendový výnos ve výši 5,8 % je mezi finančními společnostmi solidní. Podnikání v oblasti soukromého kapitálu a nemovitostí může procházet určitými vzestupy a pády, ale jedná se o lídra trhu se silnou dividendou, a proto je to nejlepší volba.

Výhodná lékárna

Je něco, co naruší současný byznys společnosti Walgreens v oblasti lékáren a samoobsluh? Společnost má cenné nemovitosti po celé zemi, vazby s pojišťovnami a lékaři, které je obtížné přerušit, a je obchodem pro miliony zákazníků, kteří chtějí rychle nakoupit.

Podnikání sice není ve vysokém růstu, ale jeho dividendový výnos 5,2 % je dostatečný na to, aby z něj udělal atraktivní akcii.

Majetek a dividendy, které je třeba držet dlouhodobě

Každá z těchto společností je lídrem na trhu, což jim dává příkop, který by bylo velmi těžké narušit. To je hnacím motorem financí, které umožňují dosáhnout dividendového výnosu přes 5 %, a to je skvělý důvod, proč tyto akcie koupit a držet dlouhodobě.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články