Autor: Adam Spáčil

3 tipy odborníků, jak začít s pasivním příjmem s pouhými 100 dolary

Pasivní příjem není jen pro bohaté. S trochou času a výzkumu může každý začít investovat do pasivního příjmu s pouhými 100 dolary.

Pasivní příjem není jen pro bohaté.

S trochou času a výzkumu může každý začít investovat do pasivního příjmu s pouhými 100 dolary. Zeptali jsme se tří finančních odborníků, jak by investovali 100 dolarů, aby začali vydělávat peníze ve spánku, a tady je jejich odpověď.

1. Nízkonákladové ETF

Burzovně obchodovaný fond (ETF) spojuje mnoho jednotlivých cenných papírů, jako jsou akcie nebo dluhopisy, do jedné investice.

Finanční poradce a zakladatel investiční společnosti Verbatim Financial John Stoj říká, že nejlepší způsob, jak investovat 100 dolarů, je koupit nízkonákladový ETF a při každé příležitosti k němu 100 dolarů přidávat. "Dělejte to roky a roky, a než si to uvědomíte, vaše investice vzroste do té míry, že z ní budete moci žít," říká.

Od června 2021 činí jednoletý průměrný výnos na akciovém trhu 9,2 %, ačkoli výnosy z investic nejsou předvídatelné ani zaručené. Odborníci stále doporučují mít v rámci investiční strategie pohotovostní fond s hotovostí na tři až šest měsíců životních nákladů.

2. Realitní investiční fondy

Bývalá členka Wall Streeteru a lektorka finanční gramotnosti na TikToku Vivian Tu navrhuje vložit peníze do realitního investičního fondu.

REIT jsou společnosti, které vlastní, provozují a financují nemovitosti přinášející zisk. Uživatelsky přívětivé aplikace, jako jsou Elevate.Money a Fundrise, umožňují skutečně snadné investování do nemovitostí, aniž byste museli nemovitosti sami spravovat.

"Investování do nemovitostí neznamená vždy jen převrácení domu," říká Tu. "REITs jsou skvělým způsobem, jak se dostat k investicím do nemovitostí, aniž byste potřebovali spoustu peněz."

3. Domény webových stránek

"Jedním z nejjednodušších způsobů, jak dnes investovat 100 dolarů, je koupit si webové stránky," říká Taylor Kovar, CFP a generální ředitel The Millionaire Marriage Podcast.

Majitelé digitálních firem nabízejí své webové stránky nebo aplikace z několika důvodů - podle serveru Flippa chtějí získat zisk z počáteční investice do vytvoření svého produktu nebo se od podnikání úplně vzdálit.

Pokud vlastníte webové stránky, můžete snadno nastavit reklamní a partnerské odkazy. Pokaždé, když někdo klikne na odkaz na vašich nových webových stránkách, dostanete zaplaceno několik centů, což může vyústit ve větší než očekávané měsíční šeky. Kovář doporučuje navštívit stránky jako Flippa.com nebo Newsy.co a podívat se, které webové stránky jsou na prodej.

Vyhledávání můžete filtrovat podle svého rozpočtu. U každé nabídky je také uveden odhadovaný měsíční zisk. Například webová stránka s názvem Best Stocks má nabídkovou cenu 10 USD a odhadovaný měsíční zisk 596 USD měsíčně.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články