Salvador vypadá, že se stane první zemí na světě, která přijme bitcoiny jako zákonné platidlo

Prezident Salvadoru Nayib Bukele plánuje zavést legislativu, která z něj učiní první suverénní národ na světě, který přijme bitcoin jako zákonné platidlo.

MIAMI - Salvador se chystá zavést legislativu, která z něj učiní první suverénní národ na světě, který vedle amerického dolaru přijme bitcoin jako zákonné platidlo.

Ve videu vysílaném na Bitcoin 2021, vícedenní konferenci v Miami, která je označována jako největší bitcoinová událost v historii, oznámil prezident Nayib Bukele partnerství Salvadoru se společností Strike, která buduje moderní finanční infrastrukturu země pomocí technologie bitcoinů.

“Příští týden pošlu na kongres návrh zákona, díky kterému budou bitcoiny zákonným platidlem,” řekl Bukele.

“Transformační je to, že bitcoin je jak největší rezervní aktivum, jaké kdy bylo vytvořeno, tak vynikající peněžní síť.” Držení bitcoinů poskytuje způsob, jak chránit rozvojové ekonomiky před potenciálními šoky inflace v nekryté měně, “ řekl Mallers.

Mallers ve svém příspěvku uvedl, že tento krok pomůže uvolnit sílu a potenciál bitcoinů pro každodenní případy použití v otevřené síti, z níž mají prospěch jednotlivci, podniky i služby veřejného sektoru.

Bitcoin není podpořen aktivem, ani nemá plnou důvěru a podporu žádné vlády. Jeho hodnota je částečně odvozena od skutečnosti, že je digitálně vzácný, v existenci bude pouze 21 milionů bitcoinů.

Zatímco stále přicházejí podrobnosti o tom, jak bude zavedení fungovat, CNBC bylo řečeno, že Salvador sestavil tým vůdců bitcoinů, aby pomohl vybudovat nový finanční ekosystém s bitcoinem jako základní vrstvu.

Strana Bukele’s New Ideas má kontrolu nad zákonodárným sborem země, takže schválení zákona je velmi pravděpodobné.

“Byla to nevyhnutelnost: první země na cestě k tomu, aby bitcoin byl zákonné platidlo,” řekl Adam Back, generální ředitel společnosti Blockstream.

Nejedná se o první krok Salvadoru k bitcoinům. V březnu tam Strike spustila svoji mobilní platební aplikaci a rychle se stala staženou aplikací číslo jedna v zemi.

Zdroje: cnbc.com, unsplash.com

Nejnovější články