Akcie GameStop snižují ztráty poté, co oblíbený Reddit plánuje prodej akcií za 1 miliardu dolarů

Akcie GameStop zredukovaly své dvouciferné ztráty v obchodování, ke kterým došlo v pondělí ráno poté, co maloobchodník videoher uvedl, že po historickém krátkém stisku na Reddit může prodat další akcie v hodnotě až 1 miliardy dolarů.

Obrázek: pixabay.com

Akcie GameStop zredukovaly své dvouciferné ztráty v obchodování, ke kterým došlo v pondělí ráno poté, co maloobchodník videohier uvedl, že po historickém short squeeze na Reddit může prodat další akcie v hodnotě až 1 miliardy dolarů.

GameStop uzavřel 2,4% na 186,95 $ za akcii. Dříve během dne společnost zaznamenala pokles svých akcií až o 14% poté, co oznámila nabídku až 3,5 milionu akcií. Společnost uvedla, že hodlá výtěžek použít k dalšímu zrychlení transformace elektronického obchodování, i k obecným podnikovým účelům a dalšímu posílení.

GameStop během týdne v lednu vzrostl o 400% na více než 400 $ za akcii.

Na začátku roku se GameStop obchodoval za méně než 20 $ za akcii.

GameStop je uprostřed přechodu technologií a elektronického obchodování vedeného aktivistickým investorem a členem představenstva Ryanem Cohenem, který byl spoluzakladatelem Chewy. Společnost najala bývalou výkonnou ředitelku Amazonu a Googlu Jennu Owensovou.

V samostatném vydání v pondělí společnost GameStop uvedla, že její celkové celosvětové tržby se za prvních devět týdnů fiskálního roku 2021 oproti stejnému období před rokem zvýšily přibližně o 11%. Za pětitýdenní období končící 2. dubna celkový globální prodej meziročně vzrostl o 18%, uvedla společnost.

“Společnost musí ještě prokázat finanční úspěch v odvětví, které se rychle přesouvá k digitálnímu prostředí,” uvedl v pondělí v poznámce Joseph Feldman, analytik společnosti Telsey Advisory Group. “Stále věříme, že současné ocenění daleko překračuje naše růžová základní očekávání a předpokládané víceleté výhody strategické transformace.”

Před dvěma týdny společnost vykázala horší než očekávané výsledky ve čtvrtém čtvrtletí, které chyběly v horním a dolním řádku. Společnost GameStop však uvedla, že její tržby v elektronickém obchodování v minulém čtvrtletí poskočily o 175% a představovaly více než třetinu jejích prodejů v daném období.

Zdroje: cnbc.com, pixabay.com

Nejnovější články