Akcie NVIDIA: Je NVDA přepálená bublina?

Akcie NVIDIA jsou poháněny především dvěma sektory. První je herní průmysl a druhý jsou data centra. Oba sektory jsou rostoucí

Obrázek: unsplash.com

Akcie NVIDIA jsou poháněny především dvěma sektory. První je herní průmysl a druhý jsou data centra. Oba sektory jsou rostoucí a mají velký potenciál do budoucna. Tento fakt ale už odráží valuace akcií NVDA.

Akcie NVDIA je bez pochyb růstová akcie. Tržby z herního průmyslu vzrostly o 37% a tržby z data center vzrostly dokonce o 162%. NVDA má navíc skvělý Gross margin 62.6% což je na společnost co vytváří hardware skvělé číslo.

V poslední dekádě pracovala Nvidia na nové generaci grafických karet. Společnost je nyní na druhé generaci těchto karet a očekávám, že přiměje okolo 200 milionů uživatelů upgradovat grafickou kartu. Ta stojí mezi 499 a 1499 dolary.

Management NVDIA

NVDIA byla založena roce 1993 a její zakladatel je pořád CEO (Jensen Huang). CEO navíc vlastní 3.77% společnosti. Je tedy zřejmé, že má "skin in the game". Navíc má Huang pouze 57 let. To znamená, že může být v čele společnosti spoustu dalších let.

Akcie NVDA

Společnost neroste pouze sama. Rosta také pomocí akvizic. Nedávno společnost koupila Arm Holdings což je jeden z hlavních dodavatelů komponent pro Qualcomm nebo Samsung.

S tržní kapitalizací přes 320 miliard dolarů je NVDIA hodnotnější než INTEL a je jednička na trhu. Nvidia se navíce soustředí na nové trendy jako samoříditelná auta.

Celkově mi Nvidia přijde jako skvělá společnost. Její valuace tento fakt ovšem odráží a akcie se obchodují za vysokou cenu.

Nejnovější články