Amazon nechá manažery rozhodnout, jak často mají zaměstnanci přicházet do kanceláře

Amazon dává svým zaměstnancům větší flexibilitu při práci z domova, a to i poté, co se příští rok začnou znovu otevírat kanceláře.

Amazon dává svým zaměstnancům větší flexibilitu při práci z domova, a to i poté, co se příští rok začnou znovu otevírat kanceláře.

Generální ředitel Amazonu Andy Jassy ve zprávě pro zaměstnance v pondělí uvedl, že společnost ponechá na jednotlivých ředitelích týmů, aby rozhodli, jak často jejich zaměstnanci majípracovat v kanceláři.

"Očekáváme, že budou existovat týmy, které budou i nadále pracovat většinou na dálku, jiné, které budou fungovat v určité kombinaci na dálku a v kanceláři, a další, které budou rozhodovat, že zákazníkům bude nejlépe vyhovovat, když budou týmovou práci provádět převážně v kanceláři," napsal Jassy. "Záměrně nepředepisujeme, kolik dní nebo které dny - to je na rozhodnutí ředitelů se svými vedoucími a týmy."

Amazon odmítl sdělit, kolik lidí zaměstnává na úrovni ředitele. Tento krok znamená posun od dřívějších plánů návratu do práce společnosti Amazon, které uváděly, že většina zaměstnanců společnosti se začne vracet do kanceláře počínaje 3. lednem 2022. Amazon stanovil základnu na tři dny v týdnu v kanceláři, takže zaměstnanci mají možnost pracovat na dálku až dva dny v týdnu.

Jassy řekl, že Amazon zjistil, že nemůže předepisovat „univerzální přístup“ pro práci v rozsahu společnosti. Amazon má nyní po celém světě 1,3 milionu zaměstnanců, z toho stovky tisíc v korporátních rolích.

V rámci změny zásad Amazon také poskytne firemním zaměstnancům možnost pracovat až čtyři týdny v roce plně vzdáleně z jakéhokoli místa v zemi, kde jsou zaměstnáni.

Zatímco Amazon dává zaměstnancům větší prostor pro hlášení do kanceláře, Jassy řekl, že se od většiny zaměstnanců očekává, že zůstanou dostatečně blízko svému týmu „aby mohli snadno cestovat do kanceláře na schůzku během jednoho dne“. 

Další technologičtí giganti také přijali práci na dálku. Microsoft v září odložil návrat do kanceláře na neurčito, zatímco Facebook a Google očekávají, že část jejich zaměstnanců bude pokračovat v práci z domova, pokud jejich práci lze provádět na dálku. Naproti tomu Twitter loni řekl zaměstnancům, že mohou pracovat „napořád“ z domova, pokud se tak rozhodnou.

Zdroje: cnbc.com; freepik.com

Nejnovější články