Autor: Radka Guzi

Bentley investuje 3,4 miliardy dolarů, aby do roku 2030 exkluzivně nabízelo elektromobily

Bentley Motors plánuje během příštího desetiletí utratit 2,5 miliardy liber (asi 3,4 miliardy dolarů), aby se do roku 2030 stala plně elektrickou luxusní značkou.

Bentley Motors plánuje během příštího desetiletí utratit 2,5 miliardy liber (asi 3,4 miliardy dolarů), aby se do roku 2030 stala plně elektrickou luxusní značkou.

Investice bude zahrnovat významné modernizace historického kampusu závodu Bentley v Anglii.

První plně elektrické vozidlo Bentley má sjet z výrobní linky v roce 2025.

Bentley Motors plánuje v příštím desetiletí utratit 2,5 miliardy liber což je přibližně 3,4 miliardy dolarů, aby se do roku 2030 stala plně elektrickou luxusní značkou, uvedla ve středu 102letá automobilka.

Investice bude zahrnovat výzkum a vývoj a významné modernizace historického kampusu Bentley na výrobu závodu v Crewe v Anglii do roku 2032, uvedla společnost. Crewe Campus je jediným montážním závodem Bentley na celém světě.

Beyond100

Společnost Bentley, kterou vlastní německá automobilka Volkswagen, oznámila svůj cíl elektrifikace v roce 2020 jako hlavní součást svého plánu obchodní transformace „Beyond100“, který také zahrnuje, že se společnost do roku 2030 stane uhlíkově neutrální. zveřejnila výši investice.

Již v roce 2025 plánuje společnost Bentley představit svoje první elektrické vozidlo.

„Beyond100 je nejsmělejší plán v proslulé historii Bentley a v luxusním segmentu. Je to ambiciózní a důvěryhodný plán k uhlíkové neutralitě našeho celkového obchodního systému, včetně přechodu na 100% BEV za pouhých osm let,“ uvedl ve zprávě generální ředitel a předseda představenstva Bentley Adrian Hallmark.

Změna pro automobilku

Tato změna je pro automobilku, která je známá především svými mimořádně luxusními vozy s osmi a dvanáctiválcovými motory, které mohou stát miliony dolarů, zásadním krokem. Následuje prohlášení několika dalších výrobců automobilů, že plánují přejít od vozidel s tradičními spalovacími motory k elektrickým pohonům.

Ale na rozdíl od mnoha tradičních výrobců automobilů se Bentley při přechodu na všechna elektrická vozidla opře o plug-in hybridní elektrická vozidla. Společnost plánuje exkluzivně nabízet elektrifikované modely, včetně plně elektrických a plug-in hybridů, počínaje rokem 2026. Bentley v současnosti nabízí plug-in hybridní verzi svého SUV Bentayga za 160 000 USD, která zahrnuje motor i komponenty pro elektromobily a dojezd na elektřinu.

Plány Bentley následují po druhém roce po sobě rekordních prodejů. Loni vykázala prodej 14 659 vozů, což je 31% nárůst oproti předchozímu prodejnímu rekordu společnosti 11 206 vozů a SUV v roce 2020. K rekordním prodejům došlo v době, kdy se velká část globálního automobilového průmyslu potýkala s problémy dodavatelského řetězce. Nejpozoruhodnější je pokračující nedostatek polovodičových čipů.

 

Zdroje:

cnbc.com

unsplash.com

Nejnovější články