Autor: Adam Spáčil

Bill Gates říká, že šance, že se nakazíte závažnou infekcí COVID-19, je dramaticky nižší, ale věří, že další pandemie je pravděpodobná.

Bill Gates v novém rozhovoru vyjádřil svůj názor na COVID-19 a budoucí pandemie. V pátečním rozhovoru pro televizi CNBC na každoroční Mnichovské bezpečnostní konferenci uvedl, že nebezpečí vážného onemocnění způsobeného COVID-19 se "dramaticky snížilo".

Bill Gates v novém rozhovoru vyjádřil svůj názor na COVID-19 a budoucí pandemie.

V pátečním rozhovoru pro televizi CNBC na každoroční Mnichovské bezpečnostní konferenci uvedl, že nebezpečí vážného onemocnění způsobeného COVID-19 se "dramaticky snížilo".

"Šance na závažné onemocnění, které je spojeno především s vyšším věkem a obezitou, je nižší než u starších lidí." řekl.

Dodal však, že věří, že svět zažije další pandemii.

"Budeme mít další pandemii. Příště to bude jiný patogen," řekl Gates podle CNBC.

Spoluzakladatel Microsoftu však uvedl, že si myslí, že pokud dojde k racionální reakci, "zachytíme to včas" a "nebude to globální jako tentokrát".

Pokud jde o otázku, zda je možné zcela zabránit další pandemii, Gates řekl Hadley Gambleové ze CNBC: "Kdyby každá země udělala to, co Austrálie, pak by se tomu neříkalo pandemie."

Gates se stal významnou osobností v boji proti COVID-19, když přislíbil miliardy na boj proti této nemoci.

Ještě než se objevil COVID-19, předpovídal spolu s významnými odborníky na nemoci a chřipku, že svět postihne pandemie.

V přednášce na TEDu v roce 2015 Gates řekl, že svět "není připraven na další epidemii".

Tento měsíc miliardář oznámil, že ve své nové knize se bude zabývat svými názory na to, jak zabránit další pandemii.

Bude také pojednávat o tom, jak se stal předmětem internetových konspiračních teorií, které tvrdily, že zneužívá vakcíny k implantování mikročipů do lidí.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články