Cathie Woodová jde na lov výhodných nabídek: 3 akcie, které právě koupila

Úterý bylo dobrým dnem pro růstové akcie, které Cathie Woodová ráda nakupuje.

Úterý bylo dobrým dnem pro růstové akcie, které Cathie Woodová ráda nakupuje. Spoluzakladatelka a generální ředitelka společnosti ARK Invest zaznamenala v první obchodní den svátečního obchodního týdne 9% nárůst svého největšího burzovně obchodovaného fondu (ETF). Přidala také některé ze svých oslabených pozic.

Společnost ARK Invest navýšila své podíly ve společnostech Twilio (TWLO), Velo3D (VLD) a Coinbase Global (COIN), tedy v akciích, jejichž hodnota klesla o 78 %, 89 % a 84 % oproti jejich 52týdenním maximům. Podívejme se, proč v úterý přidala do svých pozic ve všech třech investicích.

1. Twilio

Největším vynálezem naší generace by mohl být chytrý telefon a společnost Twilio v zákulisí usilovně pracuje na tom, aby se tento malý počítač, který se vám vejde do dlaně, stal nepostradatelným. Společnost Twilio je špičkou, pokud jde o řešení komunikace v aplikacích. Špičkové aplikace pro chytré telefony jsou interaktivní a společnost pomáhá udržovat strany ve spojení mnoha způsoby pomocí upozornění, zpráv a oznámení.

Společnost Twilio roste rychlým tempem. V posledním čtvrtletí vzrostly tržby o 35 % na organické bázi, resp. o 48 % na vykazované bázi (včetně akvizice z minulého roku). Získává podíl na trhu a vzhledem k tomu, že trendy v používání chytrých telefonů se stále zvyšují, lze říci, že má jasnou cestu k dvoucifernému růstu tržeb v příštích několika letech.

Výsledek hospodaření je výzvou, protože společnost investuje do organického i získaného růstu. Dobrou zprávou je, že v každém z posledních čtyř čtvrtletí vykázala menší než očekávanou ztrátu a analytici vidí, že Twilio se do příštího roku vrátí k ziskovosti.

2. Velo3D

Její tržní kapitalizace činí 260 milionů dolarů, a pokud odečteme její silnou čistou hotovostní pozici, zůstane nám rozvaha ve výši zhruba 100 milionů dolarů. Velo3D je také jednou z nejrychleji rostoucích společností v portfoliu společnosti Wood.

Společnost Velo3D se zabývá 3D tiskem pro trh s těžkými stroji. Její platforma Sapphire je 3D tiskárna kovů, která pomáhá rostoucímu seznamu klientů z odvětví letectví, kosmonautiky, letectví, průmyslové energetiky a ropného a plynárenského průmyslu vyrábět důležité díly ve vlastní režii za zlomek času, který by bylo nutné vynaložit na jejich zajištění od třetích stran.

V loňském roce dosáhly tržby pouhých 27,4 milionu dolarů, ale společnost Velo3D očekává, že v letošním roce se její příjmy více než ztrojnásobí na 89 milionů dolarů. Velkým katalyzátorem je nedávné uvedení systému Sapphire XC, který vyrábí díly rychleji a až o 75 % levněji než původní špičková tiskárna.

Společnost Velo3D neustále roste; před dvěma týdny otevřela v Německu centrum, které bude řídit její operace v Evropě a pořádat setkání a školení.

3. Coinbase

Jedinou akcií na tomto seznamu, která prochází určitými růstovými bolestmi, je Coinbase. Přední burza pro obchodování s kryptoměnami dostává zabrat, protože zájem obchodníků o digitální měny klesá. Čisté příjmy v její poslední zprávě prudce poklesly, a to o 53 % sekvenčně, ale také o problematických 27 % oproti stavu před rokem.

Bouřkové mraky nemizí. V posledních týdnech zkrachovalo několik menších kryptoplatforem a investoři si nemohli vybrat prostředky z těchto potácejících se podniků. Optimista bude tvrdit, že to pošle více kryptoobchodů směrem k Coinbase, ale krize důvěry je skutečná. Pokud jste právě viděli, jak se vaše portfolio v kryptobance rozplynulo, nespálíte se znovu jen proto, že Coinbase je v lepší finanční kondici. Společnost bude potřebovat, aby se trh s digitálními měnami dostal na dno, než bude mít šanci na obrat.

Tento článek představuje pouze názor autora. Nejedná se o investiční radu ani doporučení.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články