CEO Goldman Sachs: Regulace Bitcoinu se změní

CEO Goldman Sachs, David Solomon, si myslí že Bitcoin a svět kryptoměn velice brzy zažije „velkou evoluci“, alespoň tedy ve Spojených Státech.

Obrázek: freepik.com

Hlava prestižní investiční banky se o tom nechala slyšet dnes při rozhovoru pro CNBC. Přesto neprozradil mnoho o plánech samotné banky vzhledem k Bitcoinu, jelikož mu to aktuální regulace v US pravděpodobně neumožňují. Nicméně podle jeho slov je jasné, že Goldman má kryptoměny v hledáčku kvůli rostoucí poptávce klientů.

„Neustále analyzujeme situaci kolem kryptoměn“ dodává Solomon, přestože jsou zde stále „velice omezující regulace“. Goldman Sachs plánuje uvést Bitcoin jako jednu z možností diversifikace klientského portfolia. Prestižní banka nedávno oznámila, že se chystá znovuotevřít svůj kryptoměnový terminál. Solomon doufá v brzké změny legislativy ohledně kryptoměn v USA, jež by podle něj znamenaly evoluci na poli financí.

Regulace v USA kontrolující Bitcoin a ostatní kryptoměny zůstávají komplikované, zatímco názory různých vládních institucí USA se na tuto otázku liší. SEC se například reguluje obchodování cenných papírů a má autoritu nad většinou tokenů založených na Ethereum síti. CFTC, komise pro obchodování futures kontraktů, dále dohlíží trh Bitcoinových derivátů, jako futures nebo opce na směnárnách jako Bakkt a CME.

Goldman Sachs se každopádně blíží k nabídce Bitcoinu jeho klientům. Firma podala minulý měsíc žádost pro SEC na nový investiční produkt, který zrcadlí ETF ARK Innovation, jenž má v portfoliu Grayscale Bitcoin Trust.

Goldman Sach je jednou z posledních institucí, které se donedávna zdráhaly jakkoli vyjadřovat k fenoménu digitálních aktiv. Ostatní velké banky mají na decentralizované kryptoměny odlišné názory a jsou opatrné k jejich adopci.

Zdroje: Decrypt.co; Freepik.com

Nejnovější články