Investoři do ETF říkají, že Coinbase způsobí explozi v investování do kryptoměny

Nevyřízený přímý seznam Coinbase, který je naplánován na středu na Nasdaq pod symbolem COIN, vzrušuje širokou základnu investiční komunity mimo obvyklý dav kryptoměn.

Obrázek: unsplash.com

Nevyřízený přímý seznam Coinbase, který je naplánován na středu na Nasdaq pod symbolem COIN, vzrušuje širokou základnu investiční komunity mimo obvyklý dav kryptoměn.

“Coinbase bude foukat do myslí lidí,” řekl Matt Hougan, hlavní investiční ředitel společnosti Bitwise Asset Management, která byla průkopníkem prvního fondu indexu kryptoměny. “Myslím, že to donutí tradiční finance zápasit s fenomenálním růstem, který probíhá v kryptoměnách.”

Není těžké pochopit proč. Coinbase je pravděpodobně největším příjemcem oživení kryptoměny. Mělo 56 milionů ověřených uživatelů, přičemž pouze v prvním čtvrtletí měly tržby 1,8 miliardy dolarů a hodnotu, která by mohla být kdekoli od 50 do 100 miliard dolarů.

Pro burzu jakéhokoli typu je to mimořádné ocenění. Naproti tomu Intercontinental Exchange , která provozuje newyorskou burzu, má tržní strop ve výši 65 miliard dolarů, zatímco Nasdaq má tržní strop ve výši 25 miliard dolarů.

Největší krypto hra

Kryptoměnová aktiva měla stejný problém jako jiné horké komodity (jako bankovní nebo vesmírné) v minulosti: vysoký stupeň zájmu se značným nedostatkem investovatelných aktiv. Coinbase však tento problém vyřeší dlouhou cestou.

„Coinbase bude největší veřejnou kryptoměnovou společností s čistou hrou, tečka,“ řekl Matt Kennedy, hlavní stratég trhu s IPO ve společnosti Renaissance Capital, která provozuje IPO Renaissance Capital IPO . “Očekávám, že každá kryptoměnová ETF ji bude chtít (nebo potřebuje) v určitém okamžiku vlastnit. ”

Kupujícími budou pravděpodobně také další technologické ETF, zejména Cathie Wood’s ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) a Global X FinTech ETF (FINX), a to je jen začátek. “Uvidíte mnohem více ETF firem, které podávají žádosti o fondy kryptového typu,” řekl Magoon.

Protože vlastnictví kryptoměny jednotlivci a institucemi je stále poměrně nízké, mnozí věří, že ocenění Coinbase povzbudí více soukromých subjektů k zveřejnění.

Schválí SEC konečně bitcoinový ETF?

Zatímco bitcoinové ETF existují v USA, bitcoin přímo nevlastní. Vlastní portfolia akcií, o nichž se předpokládá, že jsou vystaveny technologii blockchain.

Bitcoinový ETF, který bitcoiny vlastní, je dlouho očekávaným snem kryptoměnových investorů, protože výrazně rozšíří třídu potenciálních vlastníků.

“Bitcoinový ETF poskytne snadný, jednoduchý a efektivní způsob, jak vlastnit bitcoiny,” řekl Som Seif, který provozuje Purpose Bitcoin ETF, který obchoduje v Kanadě. “Stejně jako zlato je ukládání a úschova bitcoinů jedinečná.” ETF tento problém řeší. Je to také jako razítko schválení: Existuje institucionální podpora. GLD [zlato ETF] změnilo svět, když vyšlo v roce 2004. Díky němu bylo snadné vlastnit zlato jako třídu aktiv. “

Očekává, že bitcoinový ETF udělá totéž pro bitcoiny.

Zdroje: cnbc.com, unsplash.com

Nejnovější články