Čtvrtletní zisk společnosti Alphabet je mnohem lepší, než se očekávalo!

Společnost Alphabet oznámila výši zisku za třetí čtvrtletí, výsledek překonal odhady analytiků. Akcie společnosti po výsledné zprávě klesly asi o 2 %.

Společnost Alphabet oznámila výši zisku za třetí čtvrtletí, výsledek překonal odhady analytiků. Akcie společnosti po výsledné zprávě klesly asi o 2 %.

Zde je to, co Alphabet nahlásil, versus to, co Wall Street očekával:

Zisk na akcii (EPS): 27,99 USD na akcii oproti 23,48 USD na akcii, podle očekávaného odhadu Wall Street.

Tržby: 65,12 miliardy USD vs. 63,34 miliardy USD, podle očekávaných odhadů z burzy.

Příjmy z reklamy na YouTube: 7,20 miliardy USD oproti očekávaným 7,4 miliardy USD.

Tržby Google Cloud: 4,99 miliardy USD oproti očekávaným 5,07 miliardy USD.

Provozní náklady (TAC): 11,50 USD oproti očekávaným 11,16 miliardám USD.

Tržby Google z reklamy vzrostly o 43 % na 53,13 miliardy USD, což je nárůst z 37,1 miliardy USD ve stejném období loňského roku.  Reklamy na YouTube vzrostly na 7,21 miliardy dolarů z 5,04 miliardy dolarů před rokem.

Google se snaží upravit změny ochrany osobních údajů, které Apple provedl v iOS 14 začátkem tohoto roku.  U Snapchatu  i Facebooku  byla registrována změna, která spotřebitelům umožňuje odhlásit se z cílených reklam v aplikacích, jako hlavní důvod sníženého financování během tohoto období.  Google je na tom lépe než tyto 2 společnosti , jelikož vlastní operační systém Android.

Ruth Porat, finanční ředitelka Alphabetu, během hovoru s analytiky uvedla, že nové funkce ochrany soukromí měly „mírný dopad na příjmy z reklamy na YouTube“.

Akcie letos posílily o 58 %, což je více než dvojnásobek zisků v indexu S&P 500. Investoři sázejí na schopnost společnosti nastartovat obchod, když se ekonomika znovu otevře, a odolat potenciálním regulačním změnám.

Philipp Schindler, obchodní ředitel společnosti Google, uvedl a poukazoval tím na obnovu ekonomiky po pandemii.: “Stále vidíme mnoho nesrovnalostí. Je jasné, že nejistota je teď nový m standardem a normálem."

Tržby v cloudové divizi Google se vyšplhaly o 45 % na 4,99 miliardy USD, zatímco provozní ztráta se zúžila na 644 milionů USD z 1,21 miliardy USD.  Alphabet značně investuje do jednotky, kterou vede bývalý výkonný ředitel společnosti Oracle Thomas Kurian, ve snaze dohnat Amazon Web Service a Microsoft Azure.

Tržby v segmentu ostatních, kam spadá společnost Waymo s autonomním řízením, mírně vzrostly na 182 milionů dolarů ze 178 milionů dolarů.  Ztráty se zvýšily na 1,29 miliardy dolarů z 1,1 miliardy dolarů o rok dříve.

Společnost Alphabet vykázala za čtvrtletí zisk z investic ve výši 188 milionů dolarů, což je značný nárůst, když vezmeme v potaz zisk 26 milionů dolarů o rok dříve.  Investiční odnože společnosti, které sázely na začínající podniky v různých fázích, těžily z vývojáře cloudového softwaru Freshworks a dodavatele restauračních technologií Toast.

Společnost také uvedla, že ve třetím čtvrtletí přijala 6 000 zaměstnanců a ve čtvrtém čtvrtletí očekává dokonce  „robustní“ nárůst počtu zaměstnanců.

 

Zdroje: cnbc.com, freepik

Nejnovější články