Autor: Adam Spáčil

DJ Steve Aoki prohlásil, že loni vydělal více peněz díky svému dropu NFT než za deset let své hudební kariéry

DJ Steve Aoki uvedl, že honoráře za jeho hudbu se nedají srovnat ani s penězi, které loni vydělal prodejem digitálních sběratelských předmětů známých jako NFT.

DJ Steve Aoki uvedl, že honoráře za jeho hudbu se nedají srovnat ani s penězi, které loni vydělal prodejem digitálních sběratelských předmětů známých jako NFT.

Hudebník, který je jedním z nejlépe placených DJů na světě, o svém nástupu do NFT promluvil na soukromé akci Gala Music 10. února v kalifornském Inglewoodu, o níž jako první informoval server Decrypt. Uvedl v něm, že vystupování jako DJ tvoří většinu jeho příjmů, zatímco hudební honoráře z jeho nahrávek "nedosahují příliš velké výše".

Ve světě NFT je DJ známý především tím, že loni prodal svůj "chlupatý" sběratelský kousek za 888 888,88 dolarů na Nifty Gateway, což je jedno z nejdražších digitálních uměleckých děl, které se dosud prodalo. Vlastní také několik NFT z ikonické kolekce Bored Ape Yacht Club, uvedl Decrypt.

Podle videozáznamu z akce Aoki řekl, že NFT, což jsou obecně digitální umělecká díla spojená s technologií blockchain, mění hudební svět tím, že přidávají "vzácnost" a "sběratelské myšlení", podobně jako karty Pokémonů nebo limitované edice bot.

"S tím, jak se hudební NFT stávají součástí integrace a podpory umělců, budou muset vydavatelství udělat víc než jen přidat skladbu do playlistu," řekl Aoki na fóru.

Přijal i svět kryptoměn mimo NFT. Má například Yat, což je řetězec emotikonů, který funguje jako jedinečná adresa URL osoby. A vytváří vlastní metaverzi, známou jako Aok1verse. Podle webových stránek budou mít občané tohoto nového metaverza mimo jiné přístup k digitálním sběratelským předmětům a virtuálním představením.

Kryptografičtí nadšenci tvrdí, že NFT mohou být základem pro nástupce Webu 2.0, známého jako Web3, a virtuálního světa známého jako metaverse. Decrypt uvedl, že hudebník řekl publiku na Gala Music, že Web3 bude znamenat, že jednotlivci budou moci vlastnit další verzi internetu, namísto velkých technologických společností. Tento aspekt byl pro Web3 hlavním prodejním argumentem.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články