Autor: Filip Kejval

Elon Musk si dobírá Michaela Burryho za to, že shortoval Teslu - a slibuje, že problém s Twitterem bude vyřešen

Michael Burry si v sobotu večer stěžoval, že už není ověřeným uživatelem této sociální sítě.

Michael Burry si v sobotu večer stěžoval, že už není ověřeným uživatelem této sociální sítě. Elon Musk investorovi slíbil, že jeho modrá fajfka bude obnovena, a neodolal, aby ho nepopíchl, že sází proti Tesle.

"Zajímavé - můj poslední tweet s modrým zaškrtnutím byl tento," napsal manažer fondu proslavený filmem The Big Short. Měl na mysli nyní smazaný tweet, ve kterém možná sarkasticky uvedl, že Musk "koupí dostatečného množství akcií, aby ovládl Twitter, by bylo pro Ameriku dobré".

"Dostaneš to zpátky, i když jsi Teslu shortoval, ty bastarde," odpověděl Musk a svůj tweet zakončil emoji s pláčem a smíchem.

Generální ředitel společností Tesla a SpaceX tento týden prozradil, že vynaložil přibližně 3 miliardy dolarů na vybudování 9,2% podílu ve společnosti Twitter, čímž se stal jejím největším akcionářem. Musk také souhlasil s tím, že se stane členem představenstva Twitteru a že po dobu svého působení ve funkci ředitele omezí velikost svého podílu na 14,9 %.

Burry, který řídí společnost Scion Asset Management, je známý především díky své výnosné sázce na realitní bublinu z roku 2008 a díky nákupu akcií společnosti GameStop několik měsíců před jejich prudkým růstem v lednu 2021.

Investor se také vysmíval vysokému ocenění společnosti Tesla a vsadil, že její akcie klesnou. Navíc Muska obvinil, že loni prodal akcie Tesly nikoli proto, aby zaplatil vyšší daně, ale aby vydělal na přehřáté ceně akcií společnosti vyrábějící elektromobily a splatil osobní dluhy.

"Burry je jako rozbité hodiny," reagoval Musk na tato tvrzení s odkazem na Burryho opakovaná varování před krachy na trhu v posledních letech.

Společnost Scion držela v prvních šesti měsících roku 2021 prodejní opce na akcie Tesly, ale ve třetím čtvrtletí loňského roku tyto medvědí pozice a většinu svých amerických akcií prodala.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články