Autor: Adam Spáčil

Finanční poradci se podělili o 5 nejčastějších překážek, se kterými se klienti potýkají, než se stanou dolarový milionáři

Jedna věc, která mě opravdu zajímá, jsou chyby, kterých se lidé dopouštějí, když jde o růst jejich peněz.

Jedna věc, která mě opravdu zajímá, jsou chyby, kterých se lidé dopouštějí, když jde o růst jejich peněz. Po letech vlastních chyb v oblasti spoření a plánování důchodu se mi podařilo dodržovat přísný rozpočet a dělat vlny s vlastní finanční strategií.

Protože pokračuji v budování svého bohatství, nedávno jsem se zajímal o to, co lidem brání v tom, aby své čisté jmění posunuli na další úroveň - konkrétně z šestimístného čísla na sedmimístné. Proto jsem požádal několik finančních poradců, aby se podělili o to, jaké největší překážky zažívají jejich klienti při snaze dostat se na tuto úroveň.

1. Zapomenutí na zadní vrátka

Důležitou součástí růstu vašich peněz je znalost nástrojů, které můžete využít ve svůj prospěch. Brian Colvert, finanční plánovač, řekl, že jednou z největších chyb, kterých se jeho klienti dopouštějí při budování bohatství, je nevyužití daňové optimalizace.

Colvert uvedl, že člověk s šestimístným platem může pomocí tohoto nástroje po několika desetiletích ušetřit solidní sumu.

2. Nezpracování tolerance k riziku

Když budujete své bohatství, může být lákavé říci ano investici do nejnovějšího módního výstřelku nebo do příležitosti, která je příliš dobrá na to, aby se stala skutečností. Billy Mondor, finanční poradce, říká, že je třeba být opatrný a mít na paměti riziko.

"Určitě chápu, že se všichni ti noví krypto[měnoví] milionáři prohánějí kolem," řekl Mondor. "Jen si pamatujte, že úspěšné příběhy se dostávají na titulní stránky novin - o neúspěších se dozvíte jen zřídka."

Mondor řekl, že vaším "nejlepším spojencem" při vytváření bohatství je prostě spousta času.

"Mějte investiční strategii, držte se jí a užívejte si života - přestaňte kontrolovat trhy," řekl Mondor. "Na krátkodobých výkyvech nezáleží. Pokud si spoříte peníze na důchod za 20 let, proč se staráte o to, že trh klesl o 3 %?"

3. Nemáte řádné pojištění

I když to možná není na prvním místě, když budujete svůj majetek, Jay Zigmont, finanční plánovač, říká, že je důležité myslet na to, abyste měli odpovídající pojistné krytí, které vás ochrání před ztrátami, kterým lze předejít.

"Poslední věc, kterou byste chtěli, je nehoda, která by ohrozila váš těžce vydělaný majetek."

Dodal však, že s rostoucím příjmem se mohou objevit oblasti, ve kterých můžete nyní podstoupit větší riziko - například úpravou plánu životního pojištění.

4. Vyhněte se pokušení impulzivně utrácet.

Christy Matzen, finanční plánovačka, říká, abyste si při dalším zvyšování svého majetku dávali pozor na impulzivní výdaje, protože ty mohou být velkou překážkou.

"Překonání [sedmimístné] částky je obrovský úspěch, nicméně pokud se necháte ovlivnit životním stylem, zničíte své čisté jmění ještě rychleji," řekl Matzen. "Vyhněte se impulzivním nákupům a všechny velké změny svého životního stylu si dobře promyslete, abyste se ujistili, že jde o to, co skutečně chcete, a ne o to, co si myslíte, že ostatní očekávají nebo co na ně udělá dojem."

5. Více peněz znamená více dluhů

Matzen se také domnívá, že další věcí, která může člověku stát v cestě k dosažení sedmimístného čistého jmění, je další zadlužení.

"[Po získání většího majetku] jsou hypotéky dostupné ve větších částkách, úvěrové linky jsou lákavější a je snadné nechat se zlákat," řekl Matzen. "Udržujte poměr dluhu k příjmům pod 30 %, což je nejlepší postup, jak se chránit před nadměrným zadlužením."

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články