Investor Michael Burry prodal v minulém čtvrtletí všechny své akcie kromě jedné

Michael Burry, investor proslulý filmem "The Big Short", ve druhém čtvrtletí snížil své portfolio amerických akcií na jediný podíl, jak ukázala pondělní zpráva Komise pro cenné papíry.

Michael Burry, investor proslulý filmem "The Big Short", ve druhém čtvrtletí snížil své portfolio amerických akcií na jediný podíl, jak ukázala pondělní zpráva Komise pro cenné papíry.

Burryho společnost Scion Asset Management zveřejnila něco přes 500 000 akcií společnosti Geo Group v hodnotě 3,3 milionu dolarů. Společnost Geo investuje do soukromých věznic a psychiatrických zařízení a její tržní kapitalizace činí necelých 900 milionů dolarů.

Burryho blízcí stoupenci si jeho rozhodnutí fakticky zlikvidovat své portfolio pravděpodobně vyloží jako špatné znamení. Manažer hedgeových fondů loni v létě diagnostikoval "největší spekulativní bublinu všech dob ve všech věcech" a prohlásil, že majitelé meme akcií a kryptoměn se řítí k "matce všech krachů".

Nedávno investorům vzkázal, aby se příliš nevzrušovali nedávnou rallye na akciích, protože předchozí poklesy zaznamenaly mnoho dočasných odrazů, než našly dno. Řekl také, že se vrátila "hloupost" na trzích v době vrcholící pandemie, a o víkendu na Twitteru napsal, že se "nemůže zbavit toho hloupého pocitu před Enronem, před 11. zářím a před WorldComem", čímž narážel na euforii, která předcházela krachu dot-com.

Portfolio obsahovalo na konci března 11 akcií v hodnotě 165 milionů dolarů, nepočítaje v to medvědí prodejní opce, které držel na 206 000 akcií Apple.

Burry se proslavil poté, co jeho miliardová sázka na realitní bublinu z poloviny roku 2000 byla popsána v knize a filmu "The Big Short". Je také známý tím, že v loňském roce vsadil proti společnosti Tesla Elona Muska a fondu Ark Innovation Cathie Woodové a že investoval do společnosti GameStop dříve, než se z ní stala meme akcie.

Zdroje: markets.businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články