Krypto gigant Binance se ve Francii opět vrací na výsluní

Krypto gigant Binance posiluje svou pozici ve Francii po neklidném roce regulační kontroly.

Krypto gigant Binance posiluje svou pozici ve Francii po neklidném roce regulační kontroly.

Největší světová burza kryptoměn financuje iniciativu ve výši 100 milionů eur (113 milionů USD) s průmyslovou skupinou France FinTech ve snaze podpořit sektor kryptoměn a blockchainu ve Francii.

Iniciativa, oznámená v listopadu a nazvaná Objective Moon, umožní společnosti Binance založit výzkumnou a vývojovou kancelář ve Francii a spolupracovat na programu inkubátorů pro začínající podniky a také na školících programech.

„Cílem Objective Moon je skutečně vyvinout nový ekosystém a vyživovat a urychlovat ekosystém. Nemůžete to udělat sami,“ vyjádřil se David Princay, francouzský generální ředitel Binance. „Potřebujeme být také schopni zachytit talenty a mít více schopností, abychom mohli růst. Mít výzkumné a vývojové centrum je jedním z kroků, které musíme udělat pro naši další evoluci.“ řekl o plánech na otevření kanceláře pro výzkum a vývoj.

Ledger, francouzská kryptohardwarová firma nedávno oceněná na 1,5 miliardy dolarů, a technologická společnost OpenClassroom se také podílejí v Objective Moon na vývoji vzdělávacích programů. Francie se tak může ukázat jako úrodná půda pro iniciativu vzhledem k její rostoucí fintech scéně.  Podle údajů z Dealroom investice do fintech ve Francii letos narostly díky nárazovým kolům financování pro společnosti jako Lydia a Qonto.

Binance má za sebou turbulentní rok ve vztazích s regulátory po celém světě.  Mezi jeho těžkosti patřil zákaz ze strany britského úřadu pro finanční chování a vyšetřování Americké komise pro obchodování s komoditními futures. Společnost také ukončila obchodování se svými digitálními akciovými tokeny a naposledy uzavřela svou obchodní platformu v Singapuru.
 

Zdroje: cnbc.com; unsplash 

Nejnovější články