Kryptoměnová firma omylem poslala Australance místo 100 dolarů 10,5 milionu dolarů, ale trvalo 7 měsíců, než si to uvědomila

Společnost zabývající se výměnou kryptoměn omylem převedla téměř 10,5 milionu dolarů australské ženě, ale podle právního dokumentu si této chyby sedm měsíců nevšimla.

Společnost zabývající se výměnou kryptoměn omylem převedla téměř 10,5 milionu dolarů australské ženě, ale podle právního dokumentu si této chyby sedm měsíců nevšimla.

Crypto.com provedla chybnou platbu v květnu 2021, kdy měla Thevamanogari Manivelové vyplatit 100 dolarů, ale místo toho zadala do pole pro platbu-částku špatné číslo účtu, uvádí se v rozsudku pro zmeškání, který byl v pátek zveřejněn u Nejvyššího soudu státu Victoria.

Manivelová tak od společnosti Crypto.com omylem obdržela 10 474 143 dolarů.

Firma zabývající se kryptoměnami si chybné platby nevšimla, dokud nebyl koncem prosince proveden audit společnosti - podle rozsudku o sedm měsíců později.

Crypto.com poté zahájila právní kroky proti Manivel a její sestře Thilagavathy Gangadory, které obdržely část z 10.5 milionů dolarů, uvádí se v rozsudku.

V únoru společnost získala příkaz k zmrazení Manivelina bankovního účtu, ale zjistila, že většinu peněz poslala na jiné účty, uvádí se v rozsudku.

Koncem ledna Manivel poslala 430 000 dolarů své dceři, uvádí se v rozsudku. O měsíc později Manivelová za peníze, které jí byly omylem zaslány, koupila dům v Craigieburnu na předměstí Melbourne v hodnotě 1,35 milionu dolarů, dodala společnost v rozsudku.

Manivelová poté převedla vlastnictví domu na Gangadoryho, který žije v Malajsii, uvádí se v rozsudku.

Crypto.com se v březnu pokusila zmrazit Gangadoryho bankovní účty, ale ukázalo se, že neúspěšně, uvádí se v rozsudku.

Gangadory na korespondenci od právních zástupců Crypto.com nereagoval, ale na jeden e-mail od Manivelových právníků odpověděl: "Obdržel jsem, děkuji", uvádí se v rozsudku.

Manivelovi právníci sdělili společnosti Crypto.com, že Gangadory hledá právní radu, uvádí se v rozsudku.

Rozsudek pro zmeškání nařizuje společnosti Gangadory zaplatit společnosti Crypto.com 1,35 milionu dolarů, prodat nemovitost a zaplatit úroky ve výši 27 369,64 dolarů a náklady.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články