Loyd z ETF Trends: “Krypto šílenství” teprve začíná

Investoři fondů obchodovaných na burze se stále více zajímají o expozici kryptoměn. Příchod nových věcí, jako jsou bitcoinové futures ETF, by mohl vést k explozi poptávky, tvrdí generální ředitel ETF Trends Tom Lydon.

Investoři fondů obchodovaných na burze se stále více zajímají o expozici kryptoměn. Příchod nových věcí, jako jsou bitcoinové futures ETF, by mohl vést k explozi poptávky, tvrdí generální ředitel ETF Trends Tom Lydon.

„Panují shody na poptávce po alokaci kryptoměn v komunitě poradců, když se podíváte na 30 let klesající úrokové sazby a... co to udělá s vaší alokací s pevným výnosem,“ řekl generální ředitel ETF Trends Tom Lydon.

„S inflací, poptávkou po alternativních investicích a současným trendem v oblasti kryptoměn je na poradce kladen velký tlak, aby se zapojili,“ řekl v pondělním rozhovoru.

81 % finančních poradců uvedlo, že v roce 2020 dostali otázky týkající se kryptoměn. V roce 2019 tento podíl činil 76 %. Počet poradců, kteří alokovali do portfolia svých klientů kryptoměny, vzrostl na 9,4 % z 6,3 %. K těmto číslům se došlo v průzkumu provedeném společnostmi Bitwise Asset Management a ETF Trends.

“Vzhledem k tomu, že nové futures ETF na bitcoiny od ProShares a Valkyrie Funds již generují tlaky, takové produkty by mohly být klíčem k uvolnění bilionů dolarů v poptávce investorů,” řekl Lydon.

„Existuje celý tento střední trh, kde finanční poradci spravují asi 20 bilionů dolarů a v současnosti opravdu nemají nejlepší řešení k uložení investic. A právě teď se zdá, že ETF založené na futures by mohly být právě tím vhodným řešením. Zde můžeme skutečně očekávat velkou poptávku.”

Americký trh ETF v současnosti představuje zhruba 6,5 ​​bilionu dolarů ve spravovaných aktivech.  Příležitost pro poskytovatele ETF a poradce je značná: trh ve výši 2 bilionů dolarů s 200 miliony uživatelů.

“Přidejte k tomu vnímanou zajišťovací sílu bitcoinu proti rostoucí inflaci . 25 % poradců jej totiž v letošním průzkumu Bitwise/ETF Trends vidělo jako zajištění inflace, oproti pouhým 9 % v loňském roce. Země  jako Salvador jej dokonce přijaly jako měnu. “Krypto šílenství”  je pravděpodobně stále na počátku. Je mnoho lidí, kteří chtějí nějakým způsobem získat bitcoiny do svých rukou a nezdá se, že by jich v dohledné době ubývalo," dodal ke kryptoměně Loyd.

 

Zdroje: cnbc.com; freepik

Nejnovější články