Mark Zuckerberg vypadl ze seznamu 10 nejbohatších lidí

Mark Zuckerberg má více než jeden důvod, proč být lehce zarmoucen, jeho akcie Facebooku totiž zaznamenaly ve čtvrtek historický výprodej.

Mark Zuckerberg má více než jeden důvod, proč být zarmoucen, jeho akcie Facebooku totiž zaznamenaly ve čtvrtek historický výprodej.

Osobní čisté jmění zakladatele Facebooku ve čtvrtek podle propočtů Forbesu v reálném čase kleslo o přibližně 29,7 miliardy dolarů.

Na konci obchodního dne se Zuckerbergův majetek odhadoval na 84,8 miliardy dolarů, což ho vyřadilo z Top 10 nejbohatších lidí světa. Podle Forbesu je nyní na 12. místě žebříčku.

Akcie společnosti Meta se ve čtvrtek propadly o více než 26 % a uzavřely tak den na 237,76 dolarech za kus. Jednalo se o největší jednodenní pokles tržní hodnoty ze všech akcií v historii USA, uvedl Dow Jones s odkazem na svá tržní data.

Gigant sociálních médií ve středu pozdě večer ohlásil první čtvrtletní pokles své uživatelské základny v historii společnosti.

Platforma Facebook zaznamenala ve čtvrtém čtvrtletí 1,929 miliardy uživatelů denně, což je pokles z 1,93 miliardy uživatelů v předchozím čtvrtletí. Facebook tak poprvé ve své historii oznámil čtvrtletní pokles denních uživatelů.

Zuckerberg obvinil z poklesu uživatelské aktivity částečně zvýšenou konkurenci jiných sociálních platforem, jako je například TikTok.

"Lidé mají spoustu možností, jak mohou trávit svůj čas, a aplikace jako TikTok velmi rychle rostou na popularitě mezi uživateli sociálních sítí," řekl Zuckerberg během svého středečního  hovoru o výdělcích společnosti.

Meta sice překonala očekávání ohledně tržeb s 33,67 miliardami dolarů v tržbách za čtvrté čtvrtletí, těsně však minula hranici zisku.

Zuckerberg řekl investorům, že vize společnosti plně realizované metaverze je „stále vzdálená“, i když vyjádřil optimismus ohledně jejího případného budoucího dopadu na podnikání společnosti Meta.

„Jsem potěšen tempem a pokrokem, kterého jsme dosud dosáhli, a jsem přesvědčen, že toto je ten správný směr investice, ten na který se musíme soustředit,“ dodal Zuckerberg.

 

Zdroje: nypost.com; unsplash 

Nejnovější články