Moje 3 oblíbené dividendové akcie k nákupu v červnu

Všechny tři letos zatím překonávají trh.

Všechny tři letos zatím překonávají trh.

Pro nákup dividendových akcií je vhodná každá doba. To platí i tehdy, když je akciový trh velmi volatilní - jako je tomu nyní.

Existují však dva důležité předpoklady. Za prvé, musíte mít dlouhodobé myšlení. I ty nejlepší dividendové akcie mohou krátkodobě klesat. Za druhé, musíte si vybírat akcie se silným podnikáním. Naštěstí jich je poměrně dost, které to splňují. Zde jsou mé tři oblíbené dividendové akcie k nákupu v červnu.

1. Brookfield Renewable

Nevím o mnoha akciích, které by se mi dlouhodobě líbily více než Brookfield Renewable. Společnost patří k lídrům v poskytování obnovitelné energie po celém světě.

Společnost Brookfield Renewable letos zatím nepřinesla nijak závratné výnosy. Každou akcii, která se na tomto neutěšeném trhu pohybuje v kladných číslech, však lze oprávněně považovat za vítěze.

Společnost nabízí dividendový výnos téměř 3,4 %. Váš skutečný výnos se bude trochu lišit v závislosti na tom, které akcie Brookfield Renewable si koupíte. Brookfield Renewable Partners je komanditní společnost (LP), která se obchoduje pod tickerem BEP. Společnost Brookfield Renewable Corporation nemá daňové potíže spojené s LP a obchoduje se pod tickerem BEPC. Obě společnosti však mají stejný základní předmět podnikání.

Společnost Brookfield Renewable nadále zaznamenává rostoucí poptávku po obnovitelných zdrojích energie. Kapacita developerských projektů společnosti je téměř třikrát vyšší než její současná kapacita. Vzhledem k celosvětovému úsilí o snižování emisí uhlíku si myslím, že tato solidní dividendová akcie by měla být také skvělou růstovou akcií.

2. AbbVie

AbbVie vyniká jako další společnost, která je postavena na dlouhou dobu. Tento názor podtrhují výsledky tohoto velkého výrobce léků. Společnost AbbVie zvyšuje svou dividendu již 50 let po sobě, což ji kvalifikuje jako člena elitní skupiny akcií známých jako Dividend Kings. Její dividendový výnos v současné době dosahuje téměř 3,8 %.

Akcie jsou také stále atraktivně oceněny a obchodují se za 10,7násobek očekávaného zisku. Toto diskontované ocenění je do značné míry způsobeno obavami investorů z toho, že nejprodávanější lék Humira společnosti AbbVie ztratí v příštím roce exkluzivitu na americký patent.

Společnost však disponuje silnou produktovou řadou, která by jí měla umožnit rychlý návrat k růstu. Společnost EvaluatePharma, která se zabývá průzkumem trhu, totiž předpovídá, že AbbVie bude do roku 2028 největším výrobcem léků na světě na základě prodeje léků na předpis.

3. devon energy

Na rozdíl od Brookfield Renewable a AbbVie je Devon Energy (DVN) v roce 2022 nesporně masivním vítězem. Akcie tohoto producenta ropy a zemního plynu si od začátku roku připsaly téměř 80 %.

A co víc, Devon je snem dividendových investorů. Společnost nabízí pevnou plus variabilní dividendu, která v současnosti vynáší 6,7 %. Společnost Devon odhaduje, že její dividendový výnos v roce 2022 bude ještě vyšší.

Nezdá se, že by se dynamika, která způsobuje vysoké ceny ropy a zemního plynu, měla brzy změnit. Společnost Devon by tak měla být schopna i nadále generovat silný volný peněžní tok. Její dividenda se zdá být v dobré kondici.

Mohla by akcie po tak velkém nárůstu klesnout? Možná. Generální ředitel společnosti Devon Rick Muncrief však v konferenčním hovoru k prvnímu čtvrtletí uvedl: "Silná výkonnost akcií Devon v uplynulém roce je z velké části odrazem od generačních minim, která jsme zažili během krize COVID."

Tento článek představuje pouze názor autora. Nejedná se o investiční radu ani doporučení.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články