Netflix uvádí na trh své první mobilní hry

Netflix začal v úterý zavádět své mobilní hry, čímž posunul streamovacího giganta do nového byznysu. Tím hledá další způsoby, jak získat a udržet si předplatitele.

Netflix začal v úterý zavádět své mobilní hry, čímž posunul streamovacího giganta do nového byznysu. Tím hledá další způsoby, jak získat a udržet si předplatitele. 

Předplatitelé mají v aplikaci možnost hrát pět různých her, včetně „Stranger Things: 1984“, „Stranger Things 3: The Game“, „Shooting Hoops“, „Card Blast“ a „Teeter Up“. Hry budou nejprve spuštěny pro telefony Android a později budou k dispozici pro iOS od společnosti Apple. 

Tyto hry jsou dostupné v aplikaci Netflix. 

Také Netflix pracuje na tom, aby překročil svou tradiční nabídku filmů a pořadů ve snaze upoutat větší pozornost uživatelů a přidat službě přidanou hodnotu. Začátkem letošního léta najal výkonného videoherního manažera Mikea Verdu z Facebooku, kde působil ve funkci viceprezidenta pro rozšířenou realitu a obsahovou stránku virtuální reality. 

Hry jsou součástí předplatného Netflix a nebudou zahrnovat reklamy ani nákupy v aplikaci. Zatímco Netflix uvedl, že bude vytvářet hry jako samostatný produkt, který bude konkurovat ostatním službám, manažeři doufají, že populární postavy nebo hry mohou v budoucnu pomoci s rozhodováním o video obsahu. Pokud například společnost zjistí, že postava se hraje ve hře častěji nebo jedna hra funguje lépe než jiná, mohlo by to tlačit na to, aby byla postava více uváděna. 

„Možná se někdy dočkáme hry, ze které vznikne film nebo seriál,“ řekl začátkem léta Greg Peters, provozní a produktový ředitel Netflixu. "Bylo by to úžasné místo, kam se dostat, opravdu vidět bohatou souhru mezi těmito různými formami zábavy." 
 

Zdroje: cnbc.com; freepik.com

Nejnovější články