Netflix zdvojnásobuje své největší hity a chystá spin-off seriálu Stranger Things

Seriál Stranger Things skončí s další sezónou, ale ani poté se seriálovým světem neskončí.

Seriál Stranger Things skončí s další sezónou, ale ani poté se seriálovým světem neskončí.

Tvůrci seriálu Matt a Ross Dufferovi založili produkční společnost Upside Down Pictures a pro Netflix chystají několik dalších projektů, včetně spin-offu Stranger Things, oznámila společnost ve středu.

Mezi další projekty společnosti Upside Down Pictures patří hraný seriál "Death Note" podle japonské mangy a anime a seriálová adaptace románu Stephena Kinga a Petera Strauba "The Talisman".

V prohlášení Dufferovi uvedli, že hodlají vyprávět příběhy, na kterých vyrůstali, "kde srdce vítězí nad cynismem". To položilo základy pro seriál Stranger Things, který je silně inspirován popkulturou 80. let, jako například filmem Stevena Spielberga "E.T.".

Toto oznámení přichází v návaznosti na premiéru druhého dílu čtvrté série seriálu Stranger Things, který byl uveden v pátek a obsahoval dvě závěrečné epizody této sezóny.

Netflix uvedl, že čtvrtá sezóna překročila hranici 1 miliardy hodin sledování (s tím, že společnost kombinuje prvních 28 dní sledovanosti jednotlivých dílů). Jedná se o druhé uvedení seriálu Netflixu, které dosáhlo tohoto milníku, po korejskojazyčném seriálu "Squid Game" v loňském roce, který byl za první měsíc sledován 1,65 miliardy hodin.

Není tedy šokující, že Netflix chce více ze světa "Stranger Things", zvláště když ztrácí předplatitele a čelí zpomalujícímu se růstu příjmů.

Společnost, která má po celém světě více než 220 milionů předplatitelů, oznámila, že v prvním čtvrtletí ztratila 200 000 předplatitelů, což je její první ztráta za posledních deset let. Předpokládá, že ve 2. čtvrtletí ztratí další 2 miliony předplatitelů, a to i přes debut čtvrté série seriálu Stranger Things.

Netflix má potíže se zaváděním franšíz, které by mohly konkurovat zavedeným IP od společností jako Disney a Warner Bros.V roce 2017 koupil komiksovou společnost Millarworld a první televizní seriál "Jupiterův odkaz", který z této akvizice vzešel, zrušil po jedné sezóně. Podobně zrušila po jedné sezóně i hranou adaptaci seriálu Cowboy Bebop.

Dokonce i "Zaklínač", oblíbený fantasy seriál Netflixu natočený podle románů, zaznamenal ve své druhé sezóně nižší sledovanost. Obě sezóny seriálu patří k nejsledovanějším na Netflixu, ale druhá sezóna byla v prvním měsíci sledována 484 milionů hodin oproti 541 miliardám hodin u první sezóny.

Některé z nejlepších seriálů Netflixu se však dokázaly dostat do povědomí, mezi nimi i "Stranger Things". Seriál patří trvale k nejoblíbenějším seriálům tohoto streamera, což dokonce vedlo k tomu, že píseň Kate Bush "Running Up That Hill" z roku 1985 našla nový život a letos se dostala na vrchol hudebních žebříčků.

Společnost zdvojnásobila některé své další hity, zejména mezinárodní série, které by jí mohly pomoci zůstat lídrem v celosvětovém měřítku. Nedávno dala zelenou druhé sérii seriálu "Squid Game" a debutovala korejským remakem svého španělského hitu "Money Heist".

Podle deníku The New York Times hodlá letos utratit za obsah 17 miliard dolarů.

Plánuje však také spustit plán podporovaný reklamou, což dříve odmítala, a uvedla, že chce najít způsoby, jak sdílení hesel zpeněžit.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články