Autor: Adam Spáčil

Podle Goldman Sachs se hedgeové fondy v souvislosti s rostoucí nejistotou na trhu vracejí ke svým oblíbeným akciím FANG

Hedgeové fondy se vracejí ke svým oblíbeným akciím FANG v souvislosti s rostoucí nejistotou na akciovém trhu, protože investoři se potýkají se zvýšenou inflací a Federálním rezervním systémem, od kterého se stále očekává zvyšování úrokových sazeb.

Hedgeové fondy se vracejí ke svým oblíbeným akciím FANG v souvislosti s rostoucí nejistotou na akciovém trhu, protože investoři se potýkají se zvýšenou inflací a Federálním rezervním systémem, od kterého se stále očekává zvyšování úrokových sazeb.

Goldman Sachs analyzoval majetek 795 hedgeových fondů, které drží 2.4 bilionů USD akciových pozic, a zjistila, že mezi profesionálními obchodníky na Wall Street se znovu těší oblibě akcie FANG a růstové akcie.

Konkrétně Amazon se vyšvihl na první místo a stal se nejoblíbenějším mezi hedgeovými fondy, když vytlačil Microsoft. Mezitím společnost Visa vytlačila Apple z první pětky nejoblíbenějších držených akcií mezi hedgeovými fondy, uvedla společnost Goldman Sachs.

"VIP seznam" společnosti Goldman sleduje 50 akcií, které se nejčastěji objevují mezi 10 nejoblíbenějšími akciemi fundamentálně orientovaných hedgeových fondů. V průběhu času tento koš akcií překonal od roku 2001 v 59 % čtvrtletí výkonnost indexu S&P 500, takže se vyplatí sledovat veškeré změny v seznamu akcií.

Tentokrát se na seznamu VIP objevily mimo jiné společnosti AMD, Bank of America, MercadoLibre, Netflix a PayPal. A podle Goldmanu tyto změny zatím přispívají k oživení výkonnosti.

"Průměrný akciový hedgeový fond od počátku roku vydělal -9 %, ale od začátku července získal +4 %, k čemuž přispělo jak oživení trhu, tak nedávná lepší výkonnost růstových akcií," uvedl Goldman.

A hedgeové fondy by mohly ještě přidat další expozici na trhu vzhledem k tomu, že čistá finanční páka zůstává blízko nejnižších úrovní od března 2020, protože pozice zůstává relativně nízká. Navíc, i když hedgeové fondy přidávají zpět růstové akcie, stále jsou více než v průměru převáženy nad hodnotovými akciemi.

"Údaje o expozici vypočítané společností Goldman Sachs Prime Services ukazují čistou páku hedgeových fondů, která se registruje na 27. percentilu oproti posledním pěti letům a na 11. percentilu oproti posledním třem letům," uvedla společnost Goldman.

"Pokud akciový trh zůstane dostatečně silný, aby motivoval k většímu počtu emisí, dodatečná nabídka akcií by mohla být částečně nakoupena hedgeovými fondy, a posloužit tak ke zvýšení délky i výnosů hedgeových fondů," uvedl Goldman.

Zdroje: markets.businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články