Autor: Filip Kejval

Podle Wedbush má Tesla po rozdělení akcií a zvýšení objemu výroby v Číně potenciál růstu o 21 %

Podle čtvrteční zprávy analytika Dana Ivese z Wedbush mají akcie Tesla po druhém rozdělení akcií během dvou let prostor k růstu.

Podle čtvrteční zprávy analytika Dana Ivese z Wedbush mají akcie Tesla po druhém rozdělení akcií během dvou let prostor k růstu.

Ives stanovil novou cílovou cenu pro Teslu ve výši 360 USD, která odráží rozdělení akcií 3:1, jež dnes vstoupilo v platnost, což představuje potenciální nárůst o 21 % oproti středečnímu závěru. Tesla v srpnu 2020 iniciovala rozdělení akcií v poměru 5:1.

Ivesova trvalá důvěra v Teslu pramení ze schopnosti společnosti zvýšit výrobu ve své šanghajské továrně poté, co restrikce kovid-19 vedly ke katastrofálnímu druhému čtvrtletí s hlubokým omezením výroby.

Ale nyní se v čínské továrně Tesly vytváří dynamika, která by podle poznámky měla vést k velkým objemovým přírůstkům směrem ke konci roku.

"Po modernizaci továrny nyní vidíme v Číně bezprecedentní výrobu Modelu Y, přičemž Musk a spol. jsou na cestě k výrobě více než 1 milionu vozů ročně z této klíčové produktové tepny," uvedl Ives.

To je velká věc vzhledem k tomu, že Tesla v roce 2021 vyrobila ze všech svých továren necelý 1 milion vozů.

"Problémem pro Teslu není poptávka, ale nabídka, která byla a je nyní zjevně na vzestupné trajektorii s Čínou na další úrovni výroby Modelu Y, zatímco Berlín a Austin navyšují své výrobní linky do konce roku," řekl Ives.

Ives nakonec očekává, že Tesla v roce 2023 dodá 2 miliony vozidel a její výrobní kapacita bude pro společnost sloužit jako významná výhoda, protože konkurence výrobců elektromobilů po celém světě se zostřuje.

Zdroje: markets.businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články