Trh by mohl mít potíže díky masivnímu nadbytku akcií

Jim Cramer z CNBC varoval investory, že trh by mohl mít v blízké budoucnosti potíže, protože čelí obrovské nabídce akcií a nedostatku poptávky ze strany kupujících.

Obrázek: unsplash.com

Jim Cramer z CNBC varoval investory, že trh by mohl mít v blízké budoucnosti potíže, protože čelí obrovské nabídce akcií a nedostatku poptávky ze strany kupujících.

S více než 100 počátečními veřejnými nabídkami v letošním roce dosáhl fundraising v prvním čtvrtletí na amerických trzích rekordu, uvedl Cramer. Tento týden se chystá několik nových IPO. Brzy se chystají zveřejnit nabídky také významné společnosti, jako je burza kryptoměn Coinbase a obchodní aplikace Robinhood.

Na trhu také vzrostl zájem o společnosti, které se rozhodly vstoupit na burzu prostřednictvím společností pro speciální akvizice, obecně známých jako SPAC. V letošním roce bylo realizováno více nabídek SPAC než v celém roce 2020, poznamenal Cramer.

Cramer také varoval před novou nabídkou akcií prostřednictvím sekundárních nabídek. Poznamenal, že poskytovatel pojištění domácnosti Lemonade, palubní společnost Azek a mediální konglomerát ViacomCBS vydaly v posledních měsících miliardy nových akcií.

Tím se na trhu vytvořila nerovnováha poptávky a nabídky. Cramer poznamenal, že není dost kupujících.

Trh je zaplaven zásobami akcií a této otázce se nedostává pozornosti, kterou si na Wall Street zaslouží, řekl v pondělí Jim Cramer z CNBC.

Akciový nadbytek, který je poháněn několika faktory, je právě teď nejdůležitějším tržním příběhem a je další podmínkou, která zakazuje získávání trakce, řekl na „Mad Money“.

Zdroje: cnbc.com, unsplash.com

Nejnovější články