Provozovatel luxusních výletních lodí nezaplatil za palivo v hodnotě 4,6 milionu dolarů

Američtí maršálové zabavili v pátek na Bahamách pár velmi oblíbených výletních lodí a to na základě obvinění, že jejich majitel z Miami, Crystal Cruises, nesrovnal účty za palivo ve výši 4,6 milionu dolarů.

Američtí maršálové zabavili v pátek na Bahamách pár velmi oblíbených výletních lodí a to na základě obvinění, že jejich majitel z Miami, Crystal Cruises, nesrovnal účty za palivo ve výši 4,6 milionu dolarů.

"Jak strašný, hanebný konec této luxusní #plavební linky," napsal na Twitteru vydavatel Cruise Law News a námořní právník Jim Walker.

Lodě, “Crystal Serenity” a “Crystal Symphony”, měly při zabavování úřadem podle Cruise Law News na palubě pouze členy posádky. Stovky cestujících byli totiž spěšně vysazeni z lodí, než došlo k zabavení plavidel.

Třetí loď, “Crystal Endeavour”, nejnovější a nejluxusnější plavidlo této luxusní flotily, byla přitom zabavena na území Argentiny.

Lodě Serenity a Symphony vysadily své pasažéry v Bimini minulý měsíc předtím, než vypluly na domnělou bezpečnostní kontrolu do  mezinárodních vod. Cestující, z nichž někteří očekávali, že pojedou do Kalifornie, byli převezeni do Fort Lauderdale a poté ponecháni, aby se o sebe postarali sami.

"Za pět hodin jsme vystoupili z trajektu, jen abychom našli všechna zavazadla vysypaná všude, vše rozházené, zavazadla padala dolů, nebili žádní nosiči a už vůbec žádná organizace,” napsal na Facebooku pasažér Serenity Allyn Jaffrey Shulman. "Nikdo vůbec nedával pokyny. Nikdo nepomáhal ani starším lidem. Byl to ostudný pohled."

Dodavatel paliva Peninsula Petroleum Far East podal minulý měsíc na Floridě stížnost, ve které požadoval vydání zatykače na výletní lodě podle zákonu USA.

Poté, co soudce federálního okresního soudu USA Darrin Gayles schválil zatykač, lodě vyložily své pasažéry a vyrazily na volné moře.

Zůstává ovšem nejasné, jak měli američtí úředníci pravomoc zabavit lodě na Bahamách, uvedl Cruise Law News.

Mezitím cestující na palubě Crystal Endeavour vystoupili z lodě v pátek, když byla loď držena v Ushuaia v Argentině námořním úřadem země kvůli nezaplaceným účtům.

Záležitost byla naštěstí vyřešena v sobotu v noci, kdy plavidlo Endeavour smělo znovu vyplout na cestu do Uruguaye.

„V tuto chvíli nejsme schopni komentovat nevyřízené právní záležitosti,“ řekl listu The Daily Mail mluvčí Crystal Cruises Vance Gulliksen.  „Crystal Serenity a Crystal Symphony skončily minulý měsíc a na jejich palubě nejsou žádní hosté.”

“O důstojníky a posádku na palubě je dobře postaráno a jsou ubytováni v samostatných ubytovacích jednotkách, z nichž některé jsou kajuty pro hosty. Zajišťujeme, aby měli pohodlní a mohli si užívat různé vybavení na palubě. Členové posádky jsou placeni podle svých běžných rozvrhů a my plníme všechny smluvní závazky.“

Společnost Crystal Cruises vlastní hongkongský konglomerát Genting Hong Kong.

 

Zdroje: nepost.com; unsplash 

Nejnovější články