Samsung přestane dodávat produkty do Ruska

Samsung oznámil, že po invazi ruské armády na Ukrajinu pozastavuje dodávky produktů do Ruska, uvedla agentura Bloomberg.

Samsung oznámil, že po invazi ruské armády na Ukrajinu pozastavuje dodávky produktů do Ruska, uvedla agentura Bloomberg.

V prohlášení zaslaném médiím společnost říká: „Pokračujeme v aktivním sledování této složité situace, abychom určili naše další kroky,“ uvedla agentura Reuters.

Jihokorejská firma se připojuje k dalším významným společnostem, jako jsou Apple, Nike a IKEA, a zastavuje prodej a služby v Rusku, uvedl Insider.

Společnost sdělila Bloombergu, že se to dotkne všech produktů Samsungu, od čipů po smartphony a spotřební elektroniku. "Naše myšlenky jsou s každým, kdo byl invazí zasažen, a naší prioritou je zajistit bezpečnost všech našich zaměstnanců a jejich rodin," stojí v prohlášení.

V pátek ukrajinský vicepremiér Mychailo Fedorov napsal dopis místopředsedovi Samsungu Han Jong-hee a vyzval společnost, aby dočasně zastavila dodávky služeb a produktů do Ruska.

V dopise, který zveřejnil na svém twitterovém účtu, Fedorov uvedl: "Věříme, že takové činy budou motivovat mladé a aktivní obyvatelstvo Ruska k proaktivnímu zastavení hanebné vojenské agrese."

Vyzval k podpoře a řekl, že "moderní technologie je možná nejlepší odpovědí na tanky, raketomety a rakety zaměřující se na obytné čtvrti, školky a nemocnice."

Dodal: "Zůstaňte s Ukrajinou a zachraňte miliony nevinných životů!"

Podle zprávy tento technologický gigant také věnuje 6 milionů dolarů, včetně 1 milionu dolarů ve výrobcích spotřební elektroniky na humanitární pomoc na Ukrajině.

Zdroje: businessinsider.com, unsplash.com

Nejnovější články