Singapur a Jižní Korea společně zahájí cestování bez karantény pro očkované cestující

SINGAPUR-Bezkaranténní cestování mezi Singapurem a Jižní Koreou začne od 15. listopadu pro očkované cestující, oznámilo v pátek ministerstvo dopravy městského státu.

SINGAPUR-Bezkaranténní cestování mezi Singapurem a Jižní Koreou začne od 15. listopadu pro očkované cestující, oznámilo v pátek ministerstvo dopravy městského státu.

Obě země se dohodly na spuštění takzvaného „očkovaného cestovního pruhu“, který umožní očkovaným cestujícím vstoupit do Singapuru z Jižní Koreje a naopak bez karantény. Místo toho budou cestující muset podstoupit testy na Covid-19, aby se ujistili, že nejsou nakaženi virem. Jedná se o „první svého druhu mezi dvěma velkými leteckými uzly v Asii“, uvedla tisková zpráva. Ministr dopravy S Iswaran řekl, že cestovní režim po zhruba 20 měsících narušení znovu otevírá cestování mezi Singapurem a Jižní Koreou.

"Je to další milník, protože znovu otevíráme hranice Singapuru a obnovujeme leteckou dopravu opatrným a kalibrovaným způsobem," řekl Iswaran.

V rámci dohody budou cestovatelé muset letět mezi singapurským letištěm Changi a jihokorejským mezinárodním letištěm Incheon. Další podrobnosti budou brzy oznámeny, uvedlo ministerstvo dopravy.

V září Singapur zahájil podobnou dohodu s Brunejem a Německem, umožňující podmíněné cestování očkovaným návštěvníkům z obou zemí a zřízení prvních očkovaných cestovních pruhů.

Singapur také jedná s USA o možném jízdním pruhu mezi oběma zeměmi, řekl ve čtvrtek na akci americké obchodní komory ve Washingtonu Gan Kim Yong, singapurský ministr obchodu a průmyslu. "Nyní pracujeme na VTL(očkované cestovní pruhy) s USA co nejdříve to bude možné, určitě do konce roku," řekl podle připravených poznámek.

Zdroje: cnbc.com; freepik.com

Nejnovější články