Společnost Meta utratila v roce 2021 rekordních 27 milionů dolarů za bezpečnost Marka Zuckerberga a jeho cesty soukromým tryskáčem

Udržet Marka Zuckerberga v bezpečí je nákladná práce. Meta v roce 2021 utratila rekordních 26,8 milionu dolarů za bezpečnost a soukromá letadla pro Zuckerberga a jeho rodinu, jak vyplývá z firemního hlášení pro Komisi pro cenné papíry (SEC).

Udržet Marka Zuckerberga v bezpečí je nákladná práce.

Meta v roce 2021 utratila rekordních 26,8 milionu dolarů za bezpečnost a soukromá letadla pro Zuckerberga a jeho rodinu, jak vyplývá z firemního hlášení pro Komisi pro cenné papíry (SEC). To je více než 25 milionů dolarů v roce 2020 a 23 milionů dolarů v roce 2019.

Společnost Meta ve svém prohlášení neuvedla podrobnosti o tom, jaká bezpečnostní opatření Zuckerberg zajišťuje. Rob Price však v roce 2019 uvedl, že Zuckerberg má nepřetržitou ochranu bodyguardů a také přístup do kanceláře s neprůstřelným sklem a nouzovým tlačítkem.

Od roku 2018 Zuckerbergovy náklady na firemní bezpečnost výrazně převyšují náklady ostatních vedoucích pracovníků velkých technologických firem. Výdaje společnosti Meta na Zuckerbergovu bezpečnost se zdvojnásobily v důsledku skandálu Cambridge Analytica.

Společnost Meta ve zprávě pro Komisi pro cenné papíry a burzy uvedla, že v roce 2021 vynaložila na osobní bezpečnost Zuckerberga více než 15,1 milionu dolarů.

Společnost utratila v roce 2021 za soukromé letecké cesty pro Zuckerberga více než 1,6 milionu dolarů, uvedla Meta ve své zprávě. To je o něco méně než v posledních několika letech: v roce 2020 společnost utratila přibližně 1,8 milionu dolarů a v roce 2019 2,9 milionu dolarů.

Není zcela možné určit, zda Zuckerberg vynakládá na bezpečnost více než jiní technologičtí miliardáři, protože někteří z nich, včetně zakladatele Amazonu Jeffa Bezose a generálního ředitele Tesly Elona Muska, své náklady na bezpečnost veřejně nezveřejňují.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články