Autor: Adam Spáčil

Teenager, který provozuje účet na Twitteru sledující soukromé letadlo Elona Muska, odmítl nabídku Tesly zdarma, aby ho smazal

Devatenáctiletý mladík, který se proslavil svým twitterovým účtem sledujícím soukromé letadlo Elona Muska, dostal v pátek nabídku na bezplatné smazání účtu Tesla, ale odmítl ji.

Devatenáctiletý mladík, který se proslavil svým twitterovým účtem sledujícím soukromé letadlo Elona Muska, dostal v pátek nabídku na bezplatné smazání účtu Tesla, ale odmítl ji.

Jack Sweeney již dříve uvedl, že výměnou za smazání účtu přijme od Muska Teslu zdarma, protože odmítl nabídku 5 000 dolarů od generálního ředitele společnosti Tesla.

Scott Painter, generální ředitel společnosti Autonomy, která se zabývá pronájmem automobilů, v pátek na Twitteru Sweeneymu nabídl předplatné vozu Tesla Model 3, pokud vymaže Muskův účet pro sledování letadel. List The Wall Street Journal uvedl, že nabídka se týkala tříletého předplatného.

Sweeney odpověděl: "Řekl jsem vám, že nemám zájem o předplatné, navíc existuje řada skutečností, které naznačují, že je to ve spojení s Elonem."

V pátečním rozhovoru pro The Journal Sweeney vysvětlil, proč dospěl ke svému rozhodnutí. "Chci mít vlastní auto. Nechci ho za tři roky vracet," řekl. "Kdybych dostal skutečnou Teslu, tak bych ji sundal."

Sweeney na žádost Insideru o komentář okamžitě nereagoval.

Jeho účet pro sledování letadel využívá roboty, kteří sledují veřejně dostupná data o leteckém provozu.

Poté, co Sweeney odmítl 5 000 dolarů od Muska za smazání účtu, řekl serveru Insider, že nabídku odmítl, protože mu nestačila k tomu, aby nahradila uspokojení, které mu přináší vedení účtu.

V první konverzaci s Muskem, která proběhla na podzim 2021 prostřednictvím přímých zpráv na Twitteru a o níž jako první informoval protokol, Musk řekl: "Můžete to smazat? Je to bezpečnostní riziko."

Sweeney odpověděl: "Ano, mohu, ale bude vás to stát Model 3 jen žertuji, pokud?"

Musk odpověděl: "Co takhle 5 tisíc dolarů na tento účet a obecně na to, aby mě šílenci nemohli sledovat?"

Sweeney řekl: "Zní to proveditelné, účet a veškerá moje pomoc. Je nějaká šance zvýšit to na 50 tisíc dolarů?" Uvedl financování vysoké školy a řekl miliardáři, že peníze by mohly jít na nákup vozu Tesla Model 3.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články