Trump prodává svůj hotel ve Washingtonu za 375 milionu dolarů, tvrdí média

Trumpova organizace údajně dosáhla dohody o prodeji svého washingtonského hotelu za 375 milionů dolarů. V rámci plánovaného prodeje bude budova Trump International podle zpráv přejmenována na Waldorf Astoria a řízena skupinou Hilton.

Minulý měsíc průzkum amerického Kongresu zjistil, že hotel během prezidentství Donalda Trumpa ztratil více než 70 milionů dolarů.

Společnost bývalého prezidenta USA otevřela hotel pro veřejnost v září 2016. Tým Trump Organization, který koupil budovu na 60 let, hledal kupce pro hotel s 263 pokoji od roku 2019.

Očekává se, že dohoda s investiční společností CGI Merchant Group se sídlem v Miami bude dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku, uvedly zdroje The Wall Street Journal a Bloomberg.

Trumpova organizace získala v roce 2012 souhlas s přestavbou historické budovy Old Post Office. Jako hotel byl otevřen o čtyři roky později, jen několik týdnů poté, co Trump přijal nominaci Republikánské strany na prezidentský úřad.

Během prezidentského období Donalda Trumpa se hotel stal oblíbeným mezi republikány navštěvujícími město. Avšak to vyvolalo řadu kontroverzí. V roce 2018 náboženští vůdci požadovali odebrání licence na lihoviny a tvrdili, že její vlastník „není osobou dobrého charakteru“.

Nedávné vyšetřování Kongresu také zjistilo, že Trump „hrubě zveličil“ zisky hotelu, když tvrdil, že během jeho funkčního období vydělal 150 milionů dolarů. Výbor Kongresu uvedl, že hotel místo toho ztratil více než 70 milionů dolarů, když byl ve funkci. Zpráva také zjistila, že Donald Trump „skrýval potenciální střety zájmů“ související s jeho vlastnictvím hotelu a jeho rolemi jako věřitele a ručitele za půjčky třetích stran.

Dokumenty ukázaly, že hotel obdržel platby od zahraničních vlád ve výši 3,7 milionu dolarů – podle výboru dost na pokrytí 7 400 nocí v hotelu za průměrnou denní sazbu. Trumpova organizace pochybení popřela a označila zprávu za „zavádějící“.

Zdroje: bbc.com, unsplash.com

Nejnovější články