Twitter označí a sníží viditelnost tweetů, které odkazují na ruská státní média

Twitter postupně přidává na některé tweety štítky a snaží se tak snižovat viditelnost a dosah těchto příspěvků. Týká se to všech, co odkazují na obsah z webových stránek ruských státních médií jako RT a Sputnik, uvedla v pondělí společnost Twitter.

Twitter postupně přidává štítky a snaží se tak snižovat viditelnost tweetů, co mají obsah z webových stránek ruských státních médií jako RT a Sputnik, uvedla v pondělí společnost Twitter.

Společnost Twitter uvedla, že od čtvrteční invaze Ruska na Ukrajinu bylo na této sociální síti vidět více než 45 000 tweetů od lidí, kteří sdíleli odkazy právě ze státních ruských médií. Twitter rovněž uvedl, že to pravděpodobně znamená, že většina obsahu ze státních médií pocházela od jednotlivců, ne tedy přímo od ruských státních institucí.

Dle známé sociální sítě s modrým ptáčkem ve znaku, bude označení automaticky aplikováno na všechny tweety s adresou URL, která odkazuje na určené státní mediální ruské weby.  Plánuje také velmi snížit viditelnost těchto tweetů tím, že je nebude doporučovat uživatelům a odstraní je i z funkce „Top Search“.

Twitter už v současnosti přidává nové štítky a to na tweety, které odkazují na obsah některých ruských státních médií. V nadcházejících týdnech má v úmyslu přidat ještě další známé ruským státem podporované zdroje nejen z Ruska, ale i z jiných zemí.

V pondělí navíc i Microsoft oznámil, že jeho obchod s aplikacemi již nebude poskytovat aplikace od RT.


 

Zdroje: nypost.com; unsplash

Nejnovější články