Twitter potvrdil, že po několika dnech vtipů, narážek a anket bude testovat funkci úprav pro své placené členy

Konečně se to děje: Twitter testuje tlačítko pro úpravy. Pouhý den poté, co se Elon Musk, který se tento týden stal členem správní rady Twitteru a zveřejnil svůj 9,2% podíl na Twitteru, zeptal svých příznivců, zda chtějí tlačítko pro úpravy, společnost oznámila, že ho vyvíjí od loňského roku a reaguje tak na dlouholeté diskuse a žádosti.

Konečně se to děje: Twitter testuje tlačítko pro úpravy.

Pouhý den poté, co se Elon Musk zeptal svých příznivců, zda chtějí tlačítko pro úpravy, společnost oznámila, že ho vyvíjí od loňského roku a reaguje tak na dlouholeté diskuse a žádosti.

Společnost však uvedla, že Muskův průzkum nebyl podnětem k zavedení této funkce.

"Když už se všichni ptají... ano, na funkci úprav pracujeme od loňského roku!" napsal komunikační účet společnosti na Twitteru. "Ne, tento nápad jsme nedostali z ankety."

V pátek minulý týden Twitter uvedl, že "pracuje na tlačítku pro úpravy", ale uživatelé většinou reagovali poukazem na to, že je apríl.

Společnost uvedla, že v nadcházejících měsících začne testovat funkci editačního tlačítka v měsíční předplacené verzi služby Twitter Blue.

Uživatelé služby Twitter Blue již mohou tweet "vrátit zpět" během několika sekund po jeho odeslání, což jim také umožňuje jeho úpravu, ale zdá se, že se jedná o jinou funkci.

Testování odhalí, "co funguje, co ne a co je možné", dodala společnost.

Zakladatel Jack Dorsey dokonce v lednu 2020 prohlásil, že společnost "pravděpodobně nikdy" nepřidá editační tlačítko, ale od té doby odstoupil z funkce generálního ředitele a v listopadu ho nahradil Parag Agrawal.

Musk, který je nyní největším akcionářem Twitteru, v úterý na Twitteru napsal: "Těším se na spolupráci s Paragem a představenstvem Twitteru, abychom v nadcházejících měsících Twitter výrazně vylepšili."

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články