Twitter zakládá nový tým na kryptoměny

Sociální síť Twitter spouští specializovaný tým pro kryptoměny a blockchain.

Twitter, jedna z největších sociálních sítí ve středu uvedla, že sestavuje tým s názvem Twitter Crypto, který bude tzv. „blockchain na Twitteru“.

Jeho cílem je pomoci tvůrcům na Twitteru vydělávat nebo přijímat peníze prostřednictvím kryptoměn a rozvíjet využití blockchainu. Tým také prozkoumá nástroje NFT a decentralizaci sociálních médií. Tento krok nebude pro mnohé překvapením, protože životopis CEO a zakladatele Jacka Dorseyho na Twitteru je jen „#bitcoin“.

Společnost najala Tess Rinearsonovou, aby byla inženýrkou týmu a aby nastavila strategii pro budoucnost kryptoměn na Twitteru. „Nejprve prozkoumáme, jak můžeme podpořit rostoucí zájem tvůrců o používání decentralizovaných aplikací ke správě virtuálního zboží a měn a k podpoře jejich práce a komunit,“ uvedl Rinearson na Twitteru. „Podíváme-li se dále dopředu, budeme zkoumat, jak nám nápady z krypto komunit mohou pomoci posunout hranice toho, co je možné s identitou, komunitou, vlastnictvím a dalšími“.

Řekla, že tým bude také spolupracovat s Bluesky, nezávislou platformou financovanou Twitterem, jejímž cílem je vybudovat „otevřený decentralizovaný standard pro sociální média“.

Společnost říká, že mezi tvůrci existuje „rostoucí zájem o používání decentralizovaných aplikací ke správě virtuálního zboží a měn“. Twitter také uvedl, že prozkoumá kryptoplatby a další funkce, jako je Ticketed Spaces.

Další sociální platformy také zkoumají blockchain. Reddit například najímá inženýry pro platformu NFT. Spoluzakladatel Redditu Alexis Ohanian v pondělí také oznámil, že se spojil s firmou Solana Labs, pro investiční iniciativu ve výši 100 milionů dolarů do decentralizovaných sociálních projektů.

 

 

Zdroje: euronews.com, Unsplash

Nejnovější články