Úspěšný kanál na Redditu zveřejňuje příběhy neočkovaných, kteří umírají na Covid

Kanál Reddit s názvem r/HermanCainAward je plný příběhů lidí, kteří se vysmívali očkování proti Covid-19, než nakonec na tuto nemoc sami zemřeli.Od vytvoření subredditu v září 2020 se rozšířil na více než 375 000 členů.

Kanál Reddit s názvem r/HermanCainAward je plný příběhů lidí, kteří se vysmívali očkování proti Covid-19, než nakonec na tuto nemoc sami zemřeli.Od vytvoření subredditu v září 2020 se rozšířil na více než 375 000 členů s velmi častou aktivitou sledujících na příspěvky.

"Opravdu jsem změnila názor, když jsem se v těchto lidech viděla," řekla Sarah Ostrowski, která byla přesvědčená, že by se měla nechat očkovat poté, co strávila čas na subredditu. Po většinu pandemie pracovala Sarah Ostrowski na plný úvazek v čerpací stanici v Indianě a přijala riziko neočkování. Mnohokrát denně komunikovala se zákazníky a dokonce uklízela veřejnou koupelnu bez respirátoru či jiného typu ochrany.

Ostrowski nevěří, že Covid-19 je podvod.  Bere to vážně.  Ale měla důvody, proč se nenechala očkovat.

Byla znepokojena tím, že vakcína Johnson & Johnson způsobuje krevní sraženiny, jak bylo nahlášeno u několika očkovaných.  Váhala ohledně technologie mRNA použité k vývoji vakcín Moderna a Pfizer.  Také se obávala potenciálních vedlejších účinků, které by ji nutily vzít si volno z práce.

A pak tu byli její rodiče, kteří neustále chrlili protivakcinační rétoriku a varovali ji, že zemře, pokud se nechá očkovat.

"Zajímá tě, co si o tobě myslí tvoji rodiče a zda si myslí, že se rozhoduješ dobře nebo správně," řekla Ostrowski.  "Je to skoro jako skupinové myšlení."  I když víte, že odpověď je špatná, stejně to řeknete, jen abyste vyhověli  nebo se přizpůsobili. "

Minulý měsíc se to všechno změnilo.  Ostrowski, která pravidelně prochází svůj kanál na sociálních sítích Reddit, narazila na fórum r/HermanCainAward. Je to ponurá část aplikace věnovaná tomu, aby návštěvníkům ukázala skutečné důsledky neočkování a nemoci koronaviru.

Uživatelé Redditu nahrávají několikrát denně screenshoty lidí, kteří dříve zveřejňovali komentáře a obsah proti očkování na Facebooku, aby nakonec zemřeli na Covid-19.  Název subredditu odkazuje na bývalého republikánského prezidentského kandidáta Hermana Caina, který zemřel na Covid-19 v červenci 2020 poté, co odmítl nosit ochranu obličeje a zúčastnil se akce znovuzvolovací kampaně Donalda Trumpa.

"Nominovaní veřejně deklarovali své názory na ochranu proti viru, a to buď formou anti-vax(nechtěli se nechat naočkovat) nebo Covid-hoax(tvrdili, že nemoc neexistuje). Později byli ale hospitalizováni pro Covid," píše se v popisu stránky. “Cena se uděluje nominovaným, po opuštění jejich pozemských okovů."

Od vytvoření subredditu v září 2020 se rozšířil na více než 375 000 členů, přičemž nejlepší příspěvky sbíraly tisíce uživatelských interakcí.  Podle FrontPageMetrics.com, které sleduje využití Redditu, je toto fórum desátým nejrychleji rostoucím subredditem za posledních 30 dní.

 

Zdroje: cnbc.com, unsplash.com

Nejnovější články