Vedoucí pracovník společnosti Microsoft vzkazuje zaměstnancům ve skupinách Windows a Office, aby byli opatrnější při najímání zaměstnanců

Společnost Microsoft se chystá uplatňovat konzervativnější přístup k najímání zaměstnanců v části podniku, která zahrnuje některé z jejích nejoblíbenějších produktů.

Společnost Microsoft se chystá uplatňovat konzervativnější přístup k najímání zaměstnanců v části podniku, která zahrnuje některé z jejích nejoblíbenějších produktů.

Rajesh Jha, výkonný viceprezident odpovědný za Office a část Windows, ve čtvrtek podle osoby obeznámené s touto záležitostí, která nebyla oprávněna hovořit o soukromých jednáních, řekl zaměstnancům své skupiny, aby byli opatrnější, pokud jde o otevírání nových rolí, a aby si nejprve vyžádali povolení od Jhova vedení. O této změně již dříve informovala agentura Bloomberg.

Tento krok přichází měsíc před začátkem nového fiskálního roku společnosti Microsoft, kdy společnost pravidelně provádí reorganizaci. Obecněji řečeno, Microsoft a další společnosti v celém technologickém průmyslu se rekalibrují, protože se blíží konec katastrofální první poloviny roku na trhu a inflační tlaky se stále zvyšují.

Mateřská společnost Facebooku Meta, výrobce čipů Nvidia a společnost Snap, která se zabývá sociálními médii, v posledních týdnech oznámily plány na méně intenzivní nábor zaměstnanců, protože pandemie Covid-19 a válka na Ukrajině zvýšily tlak na růst cen a zhoršily výhled na zbytek roku.

Zástupce společnosti Microsoft na dotaz ohledně této poznámky zaslal následující prohlášení:

"Společnost Microsoft se připravuje na nový fiskální rok a snaží se zajistit, aby správné zdroje byly přizpůsobeny správným příležitostem. V příštím roce bude Microsoft pokračovat v nárůstu počtu zaměstnanců a bude se dále soustředit na to, kam tyto zdroje směřují."

Společnost Microsoft se stále zaměřuje na udržení špičkových talentů na náročném trhu práce. Generální ředitel Satya Nadella před dvěma týdny oznámil, že společnost zvyšuje objem peněz, které jsou k dispozici na zvýšení odměn pro zaměstnance.

Ačkoli akcie Microsoftu letos propadly spolu se zbytkem trhu, drží se lépe než společnosti jako Alphabet, Meta Platforms a Amazon, které jsou více vystaveny spotřebitelským aktivitám a výdajům.

Společnosti, které jsou závislé na výdajích podniků, však stále čelí rizikům, protože klienti omezují své rozpočty. Office a Windows stále rostou, ale ne tak rychle jako veřejný cloudový byznys Microsoftu Azure, který je v oblasti cloudové infrastruktury druhý za Amazon Web Services.

Finanční ředitelka Microsoftu Amy Hoodová řekla analytikům minulý měsíc, že Office a Windows by měly v tomto čtvrtletí pokračovat v růstu, i když o něco pomalejším tempem.

Příjmy z prodeje licencí na systém Windows výrobcům zařízení by se měly ve druhém čtvrtletí pohybovat v nízkých až středních jednociferných číslech díky trhu s osobními počítači, který je veden prodejem komerčních strojů, uvedl Hood. To by bylo méně než 11% růst v předchozím čtvrtletí.

"Očekáváme, že růst tržeb z Office 365 bude na bázi konstantní měny postupně o jeden až dva body nižší," řekl Hood.

Microsoft má stále prostor prodat klientům vylepšení Office, částečně proto, že chatovací aplikace Teams přivedla během pandemie nové uživatele a Microsoft má bezpečnostní funkce, které někteří z nich možná budou chtít přidat. V rozhovoru na konferenci, která se konala tento týden společně s Markem Murphym, analytikem společnosti JPMorgan Securities, Jha uvedl, že společnost se stále ještě brzy snaží získat zákazníky pro dražší úroveň předplatného Office E5.

Zdroje: cnbc.com, Unsplash.com

Nejnovější články