Mike Novogratz: Je nevyhnutelné, aby bitcoiny měly vyšší tržní hodnotu než zlato

Ve středu (31. března) se miliardářský investor Mike Novogratz podělil o své nejnovější myšlenky týkající se bitcoinů.

Obrázek: freepik.com

Ve středu (31. března) se miliardářský investor Mike Novogratz podělil o své nejnovější myšlenky týkající se bitcoinů.

Bývalý manažer hedgeových fondů Novogratz je zakladatelem a generálním ředitelem společnosti Galaxy Digital, (inovátor diverzifikovaných finančních služeb a správy investic v oblasti digitálních aktiv, kryptoměn a blockchainových technologií).

Jeho komentáře k bitcoinu během rozhovoru na „Squawk Box“ v době, kdy se bitcoiny pohybovaly kolem 58 121 USD.

Na otázku spolukotvitele společnosti Squawk Box Andrewa Rosse Sorkina, kam až může cena bitcoinu zajít, Novogratz řekl:

"Na začátku roku jsem si myslel, že 60 000 USD je můj cíl, protože by to bylo 10% zlata. Jakmile se to dostane na 10%, všichni řekneme: „to půjde na 20% a poté, když se dostane na 20%, půjde na 50% a pak na stovku.“

"Myslím si, že bitcoin je na nevyhnutelné cestě k dosažení stejné tržní kapitalizace a vyšší tržní kapitalizace jako u zlata, a proto jde o to, jak rychle k adopci dojde." Adopce se dějí rychleji, než jsem předpovídal. Je pro mě šokující, jak rychle se lidé pohybují v systému."

Je to pravděpodobně poprvé, co Novogrtaz prohlásil, že věří, že tržní kapitalizace bitcoinu bude větší než tržní kapitalizace zlata. Vzhledem k tomu, že tržní kapitalizace zlata je kolem 11 bilionů dolarů a tržní kapitalizace bitcoinu je v současné době kolem 1,1 bilionu dolarů, znamená to, že si myslí, že cena bitcoinu bude nakonec 10krát vyšší než dnes, tj. Kolem 600 000 dolarů.

Společnost Novogratz byla požádána spolukotvitelem společnosti Squawk Box, pokud zprávy o plánech společnosti Goldman Sachs budou nabízet investice související s bitcoiny klientům, může být bitcoin v USA zakázán.

Odpověděl:

"Čím více lidí je zapojeno do vesmíru, tím více velkých firem, pokud je to Tesla nebo MicroStrategy nebo Goldman nebo Morgan Stanley, tím bohatší jednotlivci, tím těžší je politicky říci: 'hej, už se nám to nelíbí'," že jo?

"A tak si myslím, že jsme už překročili Rubikon. Bitcoinů vlastní 34 milionů Američanů, což je mnohem více voličů s jedním vydáním. Myslím, že by bylo politicky opravdu nepopulární dělat něco, co by to celé to bohatství poškodilo."

Zdroje: cryptoglobe.com, freepik.com

Nejnovější články