Qantas posílí mezinárodní létání kvůli „masivní poptávce“ Australanů

Qantas Airways v pátek uvedly, že urychlí plány na obnovení letů do mnoha destinací za použití větších letadel z důvodů „masivní poptávky“ po mezinárodním létání, neboť karanténní omezení se pro australské občany zmírní.

Qantas Airways v pátek uvedly, že urychlí plány na obnovení letů do mnoha destinací za použití větších letadel z důvodů „masivní poptávky“ po mezinárodním létání, neboť karanténní omezení se pro australské občany zmírní. 

Ze všech 11 000 zaměstnanců letecké společnosti, kteří byli bez platu, se přibližně polovina vrátí do práce začátkem prosince, protože vnitrostátní a mezinárodní létání se vrátí na normálnější úroveň, uvedla letecká společnost. 

Qantas přiveze v dubnu, o tři měsíce dříve, než bylo plánováno, dva ze svých vlajkových superjumbosů Airbus SE A380 a jedná s Boeingem o dodání tří nových 787-9s za účelem urychlení mezinárodních letových plánů. 

Generální ředitel Qantas Alan Joyce uvedl, že po čtyři z posledních pěti týdnů byly mezinárodní prodeje letecké společnosti poprvé od začátku pandemie silnější než domácí prodeje. "Je obrovská poptávka Australanů, kteří chtějí vidět svou rodinu a příbuzné," řekl novinářům. „Je obrovská poptávka k setkání blízkých na Vánoce. Je poptávka lidí, kteří si chtějí vzít dovolenou, na kterou se těšili téměř dva roky. “ 

Stát Nový Jižní Wales, který je domovem Sydney, minulý týden uvedl, že od 1. listopadu umožní vstup plně očkovaným cestujícím ze zámoří bez nutnosti karantény, i když zmírnění přísných vstupních kontrol bude zpočátku přínosem pouze pro občany a osoby s trvalým pobytem . 

Sousední stát Victoria, domov druhého největšího australského města Melbourne, v pátek oznámil podobnou politiku od 1. listopadu a připravil tak společnosti Qantas cestu k zavedení mezinárodních letů z Melbourne. 

Společnost Qantas uvedla, že 6. prosince spustí novou trasu ze Sydney do Nového Dillí a předloží plány letů do Singapuru, Fidži, Johannesburgu, Bangkoku a Phuketu kvůli změně pravidel Nového Jižního Walesu. 

Joyce uvedl, že letecká společnost také doufá, že Indonésie uvolní pravidla karantény pro Australany a umožní její nízkonákladové společnosti Jetstar zahájit lety na Bali do Vánoc. 

Zdroje: cnbc.com; freepik.com

Nejnovější články