JPMorgan zvyšuje hodnocení čínského technologického sektoru a říká, že je čas nakupovat tyto akcie

Pouhé dva měsíce poté, co banka JPMorgan označila čínské technologické akcie za "neinvestovatelné", zvýšila jejich hodnocení na základě snížení rizik.

Pouhé dva měsíce poté, co banka JPMorgan označila čínské technologické akcie za "neinvestovatelné", zvýšila jejich hodnocení na základě snížení rizik.

Analytici americké investiční společnosti zvýšili ratingy akcií sedmi čínských internetových firem včetně Tencent, Alibaba, Meituan, NetEase a Pinduoduo z "underweight" na "overweight". To znamená, že se domnívají, že by tyto akcie mohly v příštích šesti až dvanácti měsících překonat průměrný celkový výnos akcií v rozsahu pokrytí analytiků.

Ve zveřejněné poznámce analytik banky pro čínský internet Alex Yao a jeho tým uvedli, že "značná nejistota by se měla začít zmírňovat na základě nedávných regulačních oznámení", která přišla dříve, než se očekávalo.

Podle banky budou "první skupinou, která dosáhne lepších výsledků", akcie v oblasti digitální zábavy, místních služeb a elektronického obchodování.

"Domníváme se, že klíčová rizika pro tento sektor se snížila, zejména pokud jde o regulační riziko, riziko vyřazení ADR z obchodování a geopolitické riziko," uvedli analytici JPMorgan.

V březnu Yao a jeho tým prohlásili, že považují tento sektor za "neinvestovatelný" pro příštích šest až dvanáct měsíců, což bylo podle agentury Bloomberg později zveřejněno omylem. Yao z JPMorgan na žádost CNBC o komentář k tvrzením uvedeným ve zprávě agentury Bloomberg bezprostředně nereagoval.

Index Hang Seng Tech, který sleduje největší technologické akcie kótované na burze v Hongkongu, se v tomto roce propadl o více než 27 % (od pondělního závěru).

Obavy z vyššího úrokového prostředí, kdy se hlavní centrální banky snaží zkrotit horkou inflaci, jsou také překážkou pro širší technologický sektor na celém světě. Rostoucí sazby mají tendenci snižovat atraktivitu budoucích zisků růstových společností.

Technologický index Nasdaq Composite na Wall Street se od pondělního závěru propadl o více než 25 %.

Zdroje: cnbc.com, Unsplash.com

Nejnovější články