Autor: Adam Spáčil

Proč se akcie Peloton dnes obchodovaly níže

Je důvod se alespoň trochu obávat. Co se stalo Akcie společnosti Peloton Interactive (PTON -8,50 %) v úterý klesly poté, co společnost oznámila, že se opozdí s předložením důležitého dokumentu Komisi pro cenné papíry (SEC).

Je důvod se alespoň trochu obávat.

Akcie společnosti Peloton Interactive (PTON) v úterý klesly poté, co společnost oznámila, že se opozdí s předložením důležitého dokumentu Komisi pro cenné papíry (SEC). Ve 13:50 hodin středoevropského času se akcie společnosti Peloton propadly přibližně o 8 %.

Tak co

Peloton oznámil finanční výsledky za fiskální rok 2022 25. srpna prostřednictvím tiskové zprávy. Komise pro cenné papíry a burzy však požaduje oficiální formulář 10-K, nikoli tiskovou zprávu. Formulář 10-K zachází do mnohem větších podrobností než prostá tisková zpráva o výsledcích, ale oba dokumenty se obvykle podávají přibližně ve stejnou dobu. Ne tak v případě letošního dokumentu 10-K společnosti Peloton.

Podle pondělního podání Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) potřebuje společnost Peloton více času na to, aby její auditoři mohli projít hodnocení managementu týkající se nákladů na snížení hodnoty a účinnosti vnitřních kontrol. Pro investory to zní špatně a částečně je to důvod, proč akcie společnosti Peloton v úterý klesly.

Naproti tomu, abychom byli spravedliví, je pravděpodobné, že by akcie společnosti Peloton klesly tak jako tak, vzhledem k tomu, že index S&P 500 byl k 13:50 SELČ nižší přibližně o 1,4 %

.

Co teď

Přestože trh interpretuje oznámení společnosti Peloton jako negativní, nemusí být nutně špatné. Vedení společnosti neočekává, že by mezi čísly v auditovaném oficiálním dokumentu 10-K a čísly, která uvedlo v tiskové zprávě, byly zásadní rozdíly. A to je dobře vzhledem k tomu, že společnost již ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí prováděla nepeněžní odpisy ve výši 337 milionů dolarů. Akcionáři jistě nechtějí, aby se toto číslo zvýšilo poté, co auditoři dokončí bližší zkoumání.

Akcionáři společnosti Peloton by neměli zcela polevit v ostražitosti. Vnitřní kontroly jsou důležitá věc - jsou to postupy, pomocí kterých se sledují finanční výsledky společnosti a zajišťuje se jejich správnost. Někdy auditoři zjistí věci, kvůli kterým musí společnosti vydat revize svých předchozích zpráv. Nevíme, zda to bude případ společnosti Peloton. Ale nelze to ani definitivně vyloučit.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články