Necelé tři roky po velkolepém uvedení na trh ukončuje společnost Google svou službu Stadia pro streamování her.

Méně než tři roky po spuštění cloudové herní služby Stadia ji Google ukončuje. Stadia byla spuštěna v listopadu 2019 v rámci agresivní expanze Googlu do oblasti her.

Méně než tři roky po spuštění cloudové herní služby Stadia ji Google ukončuje.

Stadia byla spuštěna v listopadu 2019 v rámci agresivní expanze Googlu do oblasti her. Ve čtvrtek však společnost uvedla, že "učinila obtížné rozhodnutí začít ukončovat naši streamovací službu Stadia."

Uživatelé budou mít přístup ke svým hrám do 18. ledna 2023 a všechny nákupy hardwaru provedené prostřednictvím obchodu Google Store budou vráceny, uvedla společnost.

Google uvedl, že služba Stadia "nezískala u uživatelů takovou oblibu, jakou jsme očekávali."

Google uvedl, že stále vidí příležitosti pro technologii, která poháněla službu Stadia, a že ji uplatní v jiných odvětvích své společnosti, jako je Google Play a YouTube.

Znaky problémů se objevovaly. V loňském roce Google uvedl, že zavírá své interní herní studio Stadia ve prospěch pomoci tvůrcům her "využívat výhod naší technologie platformy a dodávat hry přímo hráčům".

Dále, Hugh Langley na začátku tohoto roku uvedl, že Google "upřednostnil" spotřebitelskou platformu Stadia - tedy hry - a místo toho se zaměřil na uzavírání dohod se společnostmi, jako je Bungie, aby technologii "zachránil".

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články