Lidé přes inzeráty shání nákazu koronavirem, aby se nemuseli očkovat

Policie se už o inzeráty začala zajímat. V základní sazbě hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Tento trest hrozí opravdu všem, kteří jsou v tomto jakkoliv zakomponovány.

Po Rakousku by mohlo povinné očkování proti covidu-19 zavést i Německo. Podle spolkového komisaře pro cestovní ruch Thomase Bareiße je takový krok nevyhnutelný, pokud chce země zvládnout boj s pandemií.

Německo je druhou zemí Evropské unie, kde se uvažuje o povinném očkování. Rakouská vláda už rozhodla, že po 1. únoru 2022 bude občanům bez vakcíny na koronavirus hrozit pokuta a v nejzazších případech i vězení.

Německo má nízkou proočkovanost, stále se drží pod 70 procenty. Stejný problém řeší vlastně celá Evropa. Rakousko kromě povinného očkování zavádí od pondělí 10denní plošný lockdown. V sobotu tam kvůli tomu vypukly protesty.

V Česku se zatím o povinné vakcinaci neuvažuje, ale od pondělí 22.11. zavedli lockdown pro nenaočkované. Češi se tak musí prokázat certifikátem o prodělané nemoci nebo očkování. Pokud ho nemají, budou potřebovat negativní PCR test, který není starší než 72 hodin. Děti do 12 let se nijak prokazovat nemusí.

  • Ministři jednají o vyhlášení nouzového stavu. Do středy by prý mělo být jasno. 
    Prezident lékařské komory Milan Kubek řekl, že chce, aby byl zaveden nouzový stav kvůli tomu, aby se mohl zavést celoplošný lockdown.
  • Za neděli odhalily testy přes 8 tisíc nově nakažených, což je jeden z největších víkendových nárůstků za celou dobu epidemie v Tuzemsku. V nemocnicích je momentálně 4885 lidí a přes 700 ve vážném stavu.
  • Aplikace tečka, kterou se naočkovaní lidé prokazují má problémy a nefunguje, ale aktualizace by měla být hotová do konce tohoto týdne.
  • Někteří lidé, kteří se odmítají očkovat se chtějí dobrovolně nakazit koronavirem, aby se na ně nevztahovala nová opatření. 
    Nabízejí za to dokonce i peníze. Na internetu se objevilo několik takových nabídek jako např: ,,Koupím nákazu covidem. Značka spěchá.“ 
    ,,Ráda bych si přijela vypít kafe k někomu, kdo je pozitivní. Po nakažení odměna.“ 
    Epidemilog Roman Prymula tvrdí, že si neuvědomují, jak riskují. ,,Ona je to trochu ruská ruleta. Třeba pět ze šesti takto nějak imunizuje, ale jeden bude mít problémy.“

Policie se už o inzeráty začala zajímat. V základní sazbě hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Tento trest hrozí opravdu všem, kteří jsou v tomto jakkoliv zakomponovány.

Zdroje: zprávy, pixabay 

Nejnovější články