2 nezastavitelné růstové akcie, které můžete bez obav koupit i v době poklesu trhu

Tito lídři v oboru mají obrovský potenciál a jejich akcie jsou příliš levné na to, abyste je ignorovali.

Tito lídři v oboru mají obrovský potenciál a jejich akcie jsou příliš levné na to, abyste je ignorovali.

První polovina roku byla pro mnoho investorů těžká. Vysoká inflace a rostoucí úrokové sazby se výrazně podepsaly na akciovém trhu a poslaly index S&P 500 a technologický Nasdaq Composite do oblasti medvědího trhu. Existuje však i světlá stránka věci. Klesající ceny akcií vytvořily na trhu výhodné nabídky, a přestože nikdo neví, kdy pokles skončí, historické údaje naznačují, že výprodeje jsou skvělou příležitostí k nákupu.

1. Roku

Krátce poté, co Netflix spustil první streamovací službu, uvedla společnost Roku na trh první streamovací přehrávač. O více než deset let později je RokuOS stále jediným operačním systémem vytvořeným speciálně pro televizi a získal si pověst systému poskytujícího vysoce kvalitní divácký zážitek. Díky tomu se společnost Roku stala nejoblíbenější streamovací platformou na světě.

V prvním čtvrtletí se na zařízení Roku podílelo 31 % celosvětového vysílacího času, což je téměř dvojnásobek tržního podílu nejbližšího konkurenta, a zařízení Roku získala 47 % výdajů na programovou reklamu v připojených televizorech (CTV), což je téměř trojnásobek tržního podílu nejbližšího konkurenta. I když se zapojení společnosti Roku snížilo - v prvním čtvrtletí se počet streamovaných hodin zvýšil jen o 14 % -, stále předstihla širší odvětví, které zaznamenalo nárůst streamovaného času v průměru o 10 %. To znamená, že Roku stále získává podíl na trhu.

V uplynulém roce vzrostly tržby o 44 % na 2,9 miliardy dolarů a volný peněžní tok se zvýšil o 16 % na 183 milionů dolarů, protože společnost Roku dosáhla dalších dobrých finančních výsledků. Akcionáři by se však měli těšit především na budoucnost.

Vedení se snaží zvýšit angažovanost prostřednictvím mezinárodní expanze a agresivně investuje do vlastní streamovací služby Roku Channel, která je podporována reklamou. Kanál Roku Channel je nabitý bezplatným obsahem: tisíci filmy a pořady a stovkami živých televizních kanálů. Mezi ně patří i několik nedávno přidaných místních zpravodajských kanálů NBC, které jsou prvními možnostmi místního zpravodajství dostupnými prostřednictvím Roku Channel.

Podle společnosti BMO Capital Markets plánují společnosti Walt Disney a Netflix v budoucnu zavést služby podporované reklamou a očekává se, že výdaje na televizní reklamu dosáhnou do roku 2030 100 miliard dolarů, přičemž v roce 2021 to bude 21 miliard dolarů. Jako nejoblíbenější streamovací platforma má Roku dobrou pozici k tomu, aby tuto příležitost využil. A vzhledem k tomu, že se akcie obchodují za čtyřnásobek tržeb - což je ve srovnání s tříletým průměrem 15,7násobku tržeb výhodná cena - je tato růstová akcie příliš levná na to, aby byla ignorována.

2. zscaler

Počet útoků ransomwaru se za poslední rok zvýšil o 80 %, protože hackeři se stále zaměřují na všechny podniky, od výrobců a maloobchodníků až po zdravotnická zařízení a finanční instituce. Očekává se však, že se tento problém bude zhoršovat. Podle společnosti Cybersecurity Ventures dosáhnou škody způsobené útoky ransomwaru do roku 2031 výše 265 miliard dolarů, což je více než 50násobný nárůst oproti 5 miliardám dolarů v roce 2017. A právě zde může společnost Zscaler pomoci.

Společnost Zscaler se specializuje na zabezpečení sítí, ochranu cloudových zátěží a monitorování digitálního prostředí. Její platforma využívá umělou inteligenci (AI) ke kontrole webového provozu, prosazování bezpečnostních zásad a blokování kybernetických útoků. A co víc, společnost provozuje největší bezpečnostní cloud na světě, díky čemuž je teoreticky její engine AI jedinečně účinný při identifikaci hrozeb. Výzkumná společnost Gartner proto již 11 let uznává společnost Zscaler jako lídra v oboru.

Tato konkurenční výhoda se promítla do dobrých finančních výsledků. Tržby se v uplynulém roce zvýšily o 61 % na 970 milionů dolarů a hotovost z provozní činnosti vzrostla o 39 % na 264 milionů dolarů. Investoři však mají dobrý důvod věřit, že si společnost Zscaler udrží svou dynamiku i v následujících letech. Vedení společnosti odhaduje její tržní příležitosti na 72 miliard dolarů a společnost by měla těžit z toho, že kyberzločinci se i nadále zaměřují na podniky prakticky ve všech odvětvích.

Kromě toho společnost Zscaler neustále posiluje své portfolio produktů, aby si udržela vedoucí postavení. Nedávno představil několik nových funkcí, včetně prevence phishingu s využitím umělé inteligence, analýzy příčin s využitím umělé inteligence a doporučení bezpečnostních politik s využitím umělé inteligence.

Akcie se v současné době obchodují za 22,3násobek tržeb. To možná nevypadá levně, ale průměrná hodnota za poslední tři roky je 37,9násobek tržeb. To znamená, že investoři mají nyní příležitost koupit tuto vysoce kvalitní růstovou akcii s výraznou slevou.

Tento článek představuje pouze názor autora. Nejedná se o investiční radu ani doporučení.

Zdroje: fool.com, Unsplash.com

Nejnovější články