Elon Musk na Twitteru uvedl, že po stížnosti whistleblowera má nyní nové důvody, proč od obchodu za 44 miliard dolarů odstoupit

Právní tým Elona Muska zaslal v pondělí společnosti Twitter dopis, ve kterém uvádí, že má nyní více důvodů, proč se domnívá, že může oprávněně upustit od svého návrhu na koupi společnosti v hodnotě 44 miliard dolarů.

Právní tým Elona Muska zaslal v pondělí společnosti Twitter dopis, ve kterém uvádí, že má nyní více důvodů, proč se domnívá, že může oprávněně upustit od svého návrhu na koupi společnosti v hodnotě 44 miliard dolarů.

Dopis byl zveřejněn v podání Komise pro cenné papíry a burzy a cituje nedávné odhalení bývalého šéfa kybernetické bezpečnosti Twitteru Peitera Zatka, známého také pod hackerským jménem "Mudge".

Zatko podal v červenci rozsáhlou stížnost na Twitter, která byla zveřejněna minulý týden.

Musk poprvé oznámil svůj záměr odstoupit od dohody o koupi Twitteru 8. července s odůvodněním, že se domnívá, že na platformě je více botů, než Twitter dříve zveřejnil.

Twitter v reakci na to Muska zažaloval a obvinil ho, že své deklarované obavy z botů používá jako kouřovou clonu a že jeho skutečným důvodem pro odstoupení od dohody je to, že jeho osobní bohatství utrpělo újmu.

Muskův právník v dopise zaslaném právnímu řediteli Twitteru uvedl, že Musk nyní doručuje společnosti druhou "výpověď" a jako důvod, proč může od dohody oprávněně odstoupit, přidal obvinění uvedená v Zatkově udání.

V dopise se uvádí, že Zatkova stížnost "tvrdí, že ve společnosti Twitter došlo k dalekosáhlým pochybením - o všech byli informováni ředitelé a vedoucí pracovníci společnosti Twitter, včetně (generálního ředitele) Paraga Agrawala -, která budou mít pravděpodobně vážné důsledky pro podnikání společnosti Twitter"."

"Tato obvinění, pokud jsou pravdivá, prokazují, že společnost Twitter porušila následující ustanovení smlouvy o fúzi, což dává právo smlouvu o fúzi vypovědět," dodává se v dopise.

Muskův právník v dopise uvedl, že nová výpověď byla podána pro případ, že by původní Muskův případ týkající se botů byl "z jakéhokoli důvodu shledán neplatným."

Zatkovi právníci v pondělí potvrdili, že Muskův právní tým předvolal Zatka, který má být vyslechnut 9. září.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články