Twitter údajně přehodnocuje nabídku Elona Muska na koupi společnosti poté, co generální ředitel společnosti Tesla potvrdil financování ve výši 46,5 miliardy dolarů

Twitter údajně přehodnocuje nabídku Elona Muska na koupi této sociální platformy, uvedl deník The Wall Street Journal.

Twitter údajně přehodnocuje nabídku Elona Muska na koupi této sociální platformy, uvedl deník The Wall Street Journal.

Zdroje blízké této záležitosti deníku The Journal sdělily, že představitelé Twitteru se v neděli sejdou, aby znovu prověřili Muskovu nabídku, a možná budou k jednání s miliardářem vstřícnější poté, co se původně snažili jeho koupi zmařit. Twitter se minulý týden bránil proti generálnímu řediteli Tesly pomocí plánu práv akcionářů neboli "jedovaté pilulky", který má zabránit nepřátelskému převzetí.

Změna tempa přichází poté, co miliardář a generální ředitel společnosti Tesla potvrdil financování ve výši 46,5 miliardy dolarů a v regulačním dokumentu ze začátku tohoto týdne prokázal, že má uzavřené dohody o financování s bankami a dalšími subjekty.

Musk se v pátek sešel s akcionáři na soukromé schůzce, kde pokračoval v prosazování nabídky a zdůrazňoval, jak je důležité, aby představenstvo přijalo rozhodnutí, uvedl WSJ.

Zdroje deníku uvedly, že Twitter se hodlá nabídkou zabývat nejpozději ve čtvrtek na svém jednání o výsledcích za první čtvrtletí.

Musk a Twitter svádějí boj o kontrolu nad společností od chvíle, kdy generální ředitel Tesly na začátku tohoto měsíce odvolal své jmenování do představenstva společnosti poté, co oznámil, že získal 9% podíl v této sociální platformě. O několik dní později Musk učinil nabídku na odkoupení Twitteru za 54,20 USD za akcii, tedy 43 miliard USD.

Aby zabránil převzetí, požádal Twitter o plán práv akcionářů, kterému se také říká "jedovatá pilulka" a který v podstatě zředí podíl kupujícího tím, že zaplaví trh zlevněnými akciemi. Odborníci od té doby předpovídají, že Musk se může rozhodnout pro nepřátelské převzetí pomocí nabídky akcionářům.

Zdroje: businessinsider.com, Unsplash.com

Nejnovější články